Гримайлівська громада не хоче приєднуватись до Чортківського району. Документи

Сесія Гримайлівської селищної ради прийняла звернення до голови Тернопільської обласної державної адміністрації, заявивши про свою незгоду з територіальним поділом області.

Сесія з цього приводу відбулася в середу, 10 червня 2020 року.

Чиновники задумали приєднати Гримайлівську громаду до Чортківського району. Однак, депутати, які представляють своїх виборців, хочуть до Тернопільського району. Селищна рада приймала відповідні рішення ще з 2015 року, але до них так ніхто і не дослухався.

Також, спільне звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Тернопільської обласної державної адміністрації та облради підписали й 12 сільських голів Гусятинщини. Вони теж виступили проти приєднання до Чортківського району. Звернення підписали голови сіл Вікно, Глібів, Зелене, Красне, Калагарівка, Лежанівка, Мала Лука, Малі Бірки, Пізнанка, Раштівці, Саджівки, Товсте. Такі ж рішення підтримали на сесіях цих сільських рад.

Того ж дня й приймалися рішення щодо приєднання недавно утвореної Вікнянської громади до Скалатської. І основним аргументом такого рішення стала також альтернативна приєднання до Тернопільського, а не Чортківського району.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Кабінет Міністрів України визначив остаточний поділ Тернопільської області на райони.

На Тернопільщині буде утворено 3 райони: Кременецький, Тернопільський та Чортківський.

Кременецький район повинен бути найменшим. На його території будуть проживати 155,6 тисяч осіб. До його складу увійдуть місто Кременець та Кременецький, Лановецький, Шумський райони, Вишнівецька громада Збаразького району та Залозецька громада Зборівського району.

Тернопільський район має стати найбільшим. На його території повинні проживати 495,2 тисяч осіб. Майже половина – жителі обласного центру. До складу найбільшої територіальної одиниці планують включити Бережанський, Збаразький (без Вишнівецької громади), Зборівський (без Залозецької громади), Козівський, Підгаєцький, Підволочиський райони, місто Тернопіль та Бережани.

Найбільший за кількістю сільського населення стане південний Чортківський район. В ньому проживатимуть 395,1 тисяч осіб. До його складу планують включити місто Чортків та Чортківський район, Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Монастириський та Теребовлянський райони.

Сучасний поділ області включає 17 районів та 4 міста обласного значення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com