На Тернопільщині тюремні медики розтратили понад 200 тисяч гривень

За результатами проведеної перевірки дотримання бюджетного законодавства в установах Державної кримінально-виконавчої служби виявлено, що службові особи філії державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Тернопільській області допустили розтрату бюджетних коштів у сумі понад 200 тис грн.

Зокрема, лікарю філії понад 1 рік нараховувалась та виплачувалась заробітна плата і премії з коштів державного бюджету. Встановлено, що медичний працівник впродовж цього часу фактично не виконувала свої функціональні обов’язки.
Прокуратурою Тернопільської області внесено відомості до ЄРДР за фактом розтрати грошових коштів з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 191 КК України. (Розтрата майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com