На Бережанщині громади хочуть зберегти район

Депутати Бережанської міської ради спільно з депутатами Бережанської районної ради, Нараївської та Саранчуківської сільських рад, звернулись до Президента України, Прем’єр-Міністра України, Голови Верховної Ради, голів Тернопільської облдержадміністрації, обласної ради та народного депутата І.Чайківського щодо збереження Бережанського району.

Відповідне рішення вчора було підтримане сесією Бережанської міської ради.

Серед своїх аргументів громади Бережанщини наводять історичне співіснування навколишніх територій та деякі зрушення у відновленні економічної стабільності краю.

Як відомо, влада планувала зберегти Бережанський район, приєднавши до нього переважну частину Зборівщини, Козівщину, Підгаєччину, Монастирищину та Золотниківську громаду Теребовлянського району. Однак, проти такого рішення виступили сусідні райони. Їх жителі та влада захотіли приєднатись до Тернопільського району.

В результаті, до остаточного адміністративного поділу області, затвердженого Кабінетом Міністрів України, Бережанський район не увійшов. Кабмін вирішив залишити в області лише 3 райони: Тернопільський, Кременецький та Чортківський. Про це йдеться і в проекті Постанови Верховної Ради України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com