Чортківська райрада стала на захист колективу Марилівського спиртзаводу

Чортківська районна рада звернулася до керівництва держави, аби зберегти в районі важливе підприємство – Марилівський спиртзавод та його трудовий колектив.

Таке рішення було прийняте під час сесії 23 червня 2020 року.

Першими на сполох забили самі працівники заводу. Адже, в грудні минулого року парламентарі вирішили скоротити значну частину працівників спиртових заводів.

На Марилівському місці провадження діяльності із 105 працівників може залишитись лише 30. І скорочення штатів не є наслідком переходу на якісь модернізовані способи виробництва, де людська праця може стати не потрібною. Це більше нагадує системне знищення державного монополіста – Укрспирту.

Колись Марилівський спиртзавод вважався одним із кращим. Значна частина його продукції ішла на експорт. Натомість, останнє десятиліття він, як і багато інших підприємств спиртової галузі, тільки скорочують обсяги виробництва, а з ними і кількість робочих днів для працівників.

Дивує, що на ринку збільшується кількість алкогольних напоїв із одночасним зменшенням обсягів виготовлення спирту, як основної сировини для них. При цьому, виготовляти цей стратегічний продукт, на сьогодні мають право виключно державні підприємства.

Для Чортківського району Марилівський спиртзавод завжди приносив хороші надходження до місцевих бюджетів. Такими ж вигідними були й інші спиртзаводи, які працювали в області.

Чиновники з високих кабінетів вже давно планують пустити галузь під приватизацію. І знищення заводів сьогодні можна пов’язати лише із бажаним зменшенням вартості об’єкта, щоб його хтось зміг вигідно придбати.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com