П’яний водій, який біля Тернополя злетів з дороги, залишився непокараним

Тернопільський міськрайонний суд не покарав водія, який в квітні біля Тернополя вчинив дорожньо-транспортну пригоду.

Про це стало відомо Інфопростору.

З’ясовано, що Управлінням патрульної поліції у Тернопільській області Департаменту патрульної поліції направлено в суд матеріали про притягнення водія до адміністративної відповідальності за ст. 124 та ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Як вбачається із протоколу про адміністративне правопорушення серії ДПР 18 № 465764 від 02 квітня 2020 року, чоловік 02 квітня 2020 року, о 22 год. 23 хв., керуючи транспортним засобом «AUDI В4» в с. Біла по вул. Бродівська Тернопільського району Тернопільської області, в порушення пунктів 2.3 (б) Правил дорожнього руху (далі ПДР), не був уважним, не вибрав безпечної швидкості руху та допустив з`їзд у рів для стічних вод, внаслідок чого транспортний засіб отримав механічні пошкодження.

Крімтого, як вбачається із протоколу про адміністративне правопорушення серії ДПР18 № 465763 від 02 квітня 2020 року, чоловік 02 квітня 2020 року, о 22 год. 23 хв., в с. Біла по вул. Бродівська Тернопільського району Тернопільської області, керував транспортним засобом «AUDI В4» з явними ознаками алкогольного сп`яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, порушення мови, тремтіння пальців рук). На вимогу поліцейського від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння на місці зупинки за допомогою технічного приладу газоаналізатора Drager Alcotest 6820, а також медичному закладі КМП «ТОМЦСНЗ» ТОР відмовився в присутності двох свідків, чим порушив вимоги. 2.5 ПДР України, за що відповідальність передбачена ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Чоловік в судовому засіданні своєї вини у вчиненні адміністративного правопорушення не визнав. Суду пояснив, що він не керував транспортним засобом 02 квітня 2020 року, оскільки його надав в користування знайомому, який їхавши в магазин, не справився з керування та в`їхав у рів для стічних вод, пошкодивши його транспортний засіб. Приїхавши подивитись на місце події, працівники поліції йому запропоновували пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння, на що він пояснив, що транспортним засобом керувала інша особа, відмовившись від його проходження.

Суд повірив чоловіку, а не поліції та закрив провадження у справі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com