В Бучачі влада посилила карантин, але голова РДА каже, що це лише рекомендація. Відео

Під керівництвом голови райдержадміністрації Олени Кравчук відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації. На порядку денному розглянуто питання щодо виконання рішення засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 03 вересня 2020 року, яким визначено «червоний» рівень епідемічної небезпеки в Бучацькому районі. Дану інформацію доведено до виконавчих комітетів міської, сільських рад та рад об’єднаних територіальних громад. Також наголошено, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2», необхідно забезпечити виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, а це – в першу чергу: введення дистанційної форми навчання в закладах освіти, заборона пасажирських перевезень громадським транспортом, приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, тощо.

Доручено посилити контроль Бучацькому відділенню поліції ГУНП в Тернопільській області, Головному управлінню Держпродспоживслужби у Бучацькому районі за дотриманням громадянами, підприємствами, установами та організаціями (різних форм власності) протиепідемічних заходів, визначених постановою.

Водночас, сьогодні, під час спілкування з підприємцями краю, голова райдержадміністрації Олена Кравчук заявила, що діяльність жодного підприємства не забороняли, а саме рішення носить всього лиш рекомендаційний характер. Підприємці вирішили таки протестувати і перекрили дорогу.

Люди вирішили завтра відправити дітей до школи та відновити роботу. Якщо ж будуть якісь перепони, то всі підуть під вікна владних кабінетів.

Страйк підприємців!!!

Опубліковано Андрієм Данилюком Понеділок, 7 вересня 2020 р.

Опубліковано Андрієм Данилюком Понеділок, 7 вересня 2020 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com