Тернопільські аудитори виявили чимало порушень в проведенні публічних закупівель

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області упродовж січня-липня 2020 року провели моніторинг 176 процедур закупівель загальною вартістю понад 321 млн грн.

Порушення установлено за кожною перевіреною процедурою.
Найбільше порушень законодавства допустили замовники під час розгляду тендерних пропозицій та не відміни торгів (за 115 процедурами вартістю майже 194 млн грн); складання тендерної документації або внесенні змін до неї (за 97 процедурами вартістю понад 163 млн грн); обрання та застосування процедури закупівель (54 процедури вартістю 96 млн грн).
Ужитими заходами щодо усунення виявлених порушень забезпечено відміну торгів та розірвання договорів за 126 процедурами на суму понад 150 млн грн.
Окрім того, за результатами моніторингу тернопільські аудитори провели 2 перевірки закупівель та виявили оплату за рахунок бюджетних коштів завищеної вартості ремонтно-будівельних робіт на суму майже 320 тис. грн.
За результатами моніторингів та перевірок закупівель складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 164-14 КУпАП, одну особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com