В Бережанах вирішили відновити роботу шкіл

Рішення про відновлення роботи загальноосвітніх навчальних закладів в Бережанах в умовах “червоної” карантинної зони прийняли депутати міської ради 10 вересня 2020 року.

Про це стало відомо Інфопростору.

Відповідно до прийнятого рішення, зобов’язано загальноосвітні, позашкільні, дошкільні заклади освіти, школи естетичного виховання Бережанської міської ради з 14 вересня 2020 року забезпечити реалізацію права на освіту жителями Бережанської міської територіальної громади, у відповідності до ст. 53 Конституції України, Закону України «Про освіту» із обранням за вибором здобувача освіти форми освіти.

Адміністраціям закладів освіти доручено забезпечити дотримання працівниками протиепідемічних заходів на період карантину, у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19).

Відповідальність за стан здоров’я учнів – здобувачів освіти покладено на батьків.

Водночас, сесія міської ради звернулася до Бережанського ВП ГУНПУ в Тернопільській області із проханням щодо дотримання вимог Конституції України та чинного законодавства України.

Міському голові депутати доручили подати позовну заяву до суду з приводу скасування постанови Кабінету Міністрів України, якою встановлений поділ держави на карантинні зони і прийняті обмеження.

Водночас, директори шкіл не спішать відкривати двері навчальних закладів. Вся справа в тому, що в разі візити поліцейських, штрафувати будуть саме їх а не депутатів міської ради. Тож, навчання продовжується в дистанційному режимі.

Нагадаємо, голова Бережанської РДА доручив посилити карантин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com