На Тернопільщині вчительку української мови засудили за торгівлю людьми

Тернопільський міськрайсуд виніс вирок двом мешканкам міста Чорткова Тернопільської області. Під час тривалого розслідування встановили, що зловмисниці продали поляку у бордель трьох мешканок згаданого райцентру. Про це сьогодні, 16 липня, повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Тернопільській області.

«Розслідувати ці злочини було складно: потерпілі відмовлялися надавати свідчення, – розповіла оперуповноважена карного розшуку УМВС в Тернопільській області Людмила Гузар. – Спочатку було порушено проти жінок кримінальну справу. Жертва могла детально розповісти про пережите і підписати протокол, а потім відмовлялась від своїх слів. Крім того, протягом кількох років не вдавалося затримати організатора злочинів: нічим не примітна 40-річна вчителька української мови з райцентру до січня 2008 року спокійно жила у Польщі, винаймала у Перемишлі квартиру і торгувала на ринку цигарками. Затримали її під час перевірки документів. Віза була простроченою».
Історія цього злочину вражає цинізмом. 40-річна вчителька української мови, замість навчати дітей, обрала торгівлю людьми. Першою жертвою, котру відправили у польський дім розпусти, стала теперішня спільниця організаторки. Відпрацювавши борг, молодиця повернулася до «дбайливої роботодавиці» і почала допомагати вербувати молодих дівчат.
Одна із зловмисниць знаходила потенційних жертв, інша налагодила зв’язки у Польщі і супроводжувала «товар» покупцям. Дівчатам задурювали голову чималими заробітками, оплачували витрати на поїздку та закордонний паспорт, мовляв, борг повернеш після першого заробітку. За кожну жрицю кохання лиходійки отримували 200-300 доларів.
Здебільшого, зловмисниці обирали дівчат з бідних, малозабезпечених сімей, однак траплялися й такі, котрі бажали допомогти родині. Одна з таких дівчат мало не потрапила у тенета розпусти, однак дівчина вчасно дізналася про реальні заробітки і категорично відмовилась їхати до Польщі. Розлючена роботодавець закрила її у власній квартирі, вимагаючи повернути витрати за виготовлення закордонного паспорта. Друг дівчини довідався адресу зловмисниці і силоміць забрав полонянку додому. А спритні работорговці згодом, скориставшись паспортом врятованої дівчини, до Польщі вивезли 16-річну жертву, заздалегідь переклеївши її фото.
Матір неповнолітньої зловмисниці переконали, що вона прибиратиме у барі. На щастя для неповнолітньої, підробка виявилась невдалою: у Польщі під час перевірки документів поліцейський помітив, що паспорт фальшивий, тож дівчинку депортували в Україну.
Іншій чортківчанці пощастило менше. Дівчині довелося пережити усі жахіття неволі. Довелося відпрацювати всі гроші і ще й просити допомоги у матері, бо полонянку звинуватили у крадіжці чималої суми у клієнта і погрожували посадити у в’язницю.
Ні під час суду, ні в останньому слові засуджені не розкаялися, мовляв, ніхто з потерпілих не втратив життєво важливих органів або сім’ю.
Враховуючи тяжкість злочину, суд засудив організаторку злодіяння до 9 років позбавлення волі, а її спільницю – на 8 років. Обох – із конфіскацією майна, хоча жодна із жертв не пред’явила позову щодо моральної шкоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com