Програма фольклорно-мистецького свята «В Борщівському краї цвітуть вишиванки»

18        вересня:

13.00 – науково-практична конференція «Чорна борщівська сорочка в контексті українського національного костюма».

16.00 – відкриття виставки вишивок з колекції Віри Матковської та відомих колекціонерів України.

Майстер-класи відомих в Україні майстринь-вишивальниць. 17.00 – презентація аудіоальбома пісень «Це вишиття для мене, як бальзам».

18.00 – культурно-мистецьке дійство за участю окремих виконавців та аматорських художніх колективів Борщівського району, фольклорного колективу «Баламути» Мінського державного університету культури      (Республіка     Білорусь), молодіжних етнофольк-рок гуртів.

22.00 – молодіжна дискотека

19        вересня:

12.00 – марш-парад учасників фестивалю, покладання  квітів до пам’ятних та визначних місць Борщева. 13.00 – відкриття Фестивалю борщу «Борщ’їв – 2010»:

частування борщем, який приготують сільські господині краю; – борщ-шоу «Найсмачніший борщ у світі тільки у Борщеві» за участю гумориста Романа Солила (м. Тернопіль), народного театру пісні «Забава» Скала-Подільської музичної школи та ін.

15.00 – відкриття виставки вишиванок усіх населених пунктів району «Село моє у вишиванках розквітає, і лине пісня понад краєм».’

16.00 – котильонові забави та майстер-клас з вивчення стародавніх танців Борщівщини, за участю народного аматорського гурту «Солоспів» Борщівського агротехнічного коледжу.
16.00 – аукціон-розпродаж вишиванок відомих колекціонере і майстринь України.

17.00 – мистецька палітра «Вишиванки цвітуть у Борщеві» за участю аматорських колективів та окремих виконавців району і області, Українського державного академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» (м, Хмельницький), фольклорного колективу «Баламути» Мінського державного університету культури (Республіка Білорусь), танцювального ансамблю «Надзбручанка» (м. Тернопіль), М. Яремчук (м. Чернівці), В. Хлистуна (м. Тернопіль), лауреата всеукраїнських і міжнародних конкурсів І. Яснюка, гумориста Р. Солила (м. Тернопіль), народного артиста України Василя Зінкевича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com