Василь Деревляний: Сьогодення нагадує дні радянського режиму

Народний депутат України Василь Деревляний із трибуни Верховної Ради України повідомив про ставлення української діаспори до сьогоднішньої влади.

Зокрема, нардеп заявив:

«Український конгресовий комітет Америки схвильований і глибоко занепокоєний зростанням за останній час кількості антидемократичних подій в Україні та застосуванням Президентом Януковичем кримінального правосуддя для своїх політичних цілей. В останні кілька тижнів, навіть днів, його політичні опоненти заарештовуються. Велика кількість журналістів піддається залякуванню, громадські свободи придушуються, а національна ідентичність України опинилася під загрозою.

В документі зазначається, що з моменту приходу на пост Президента Віктора Януковича в лютому 2010 року ми стали свідками тривожного повернення до тактики сильної руки в стилі Кремля, яка нагадує дні радянського режиму.

Останніми тижнями усією Україною прокотилися хвилі арештів на підставах антитерористичних дій. Письменників і журналістів залякують, книжки і літературу конфісковують із видавництв, а музеї зачиняють. Найбільше занепокоєння в комітеті викликає вибіркове застосування режимом правосуддя, що призвело до численних арештів і розслідувань проти лідерів політичної опозиції.

Крім того, режим Януковича намагається переписати українську історію, проводячи схожу на апартеїд руйнацію української національної ідентичності, заперечуючи Голодомор як акт геноциду проти українського народу, ліквідувавши Інститут національної пам’яті, закривши Національний республіканський музей і офіційно відібравши в Степана Бандери звання Героя України, йдеться в заяві».

– Український конгресовий комітет Америки рішуче засуджує огидне та неконституційне ставлення режиму Януковича до громадян і дискредитує ним, дискредитацію ним української історії національної ідентичності та закликає негайно припинити порушення прав людини і національних прав у країні, – заявив Василь Деревляний.

infoprostir@gmail.com