Кайда халявно відвідає США

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда включений в склад делегації, яка з 9 по 19 березня відвідає Сполучені Штати Америки в рамках програми «Відкритий світ».

Програма «Відкритий Світ» покликана зміцнювати взаєморозуміння й співробітництво між Україною та Сполученими Штатами шляхом надання можливості українським лідерам у різних галузях діяльності зустрітися зі своїми американськими колегами й обмінятися досвідом та ідеями з найбільш важливих для обох сторін питань.

Програма «Відкритий світ» є єдиною програмою обмінів усередині законодавчої гілки влади США й отримує щорічне фінансування від Конгресу США.  Таким чином, номінування на участь у програмі і сама участь, не передбачає ніяких фінансових витрат з боку учасників.

Програма «Відкритий Світ» призначена для лідерів України – представників різних рівнів державної влади, академічного співтовариства, громадських організацій і ділових структур.  Програма, насамперед, розрахована на кандидатів, які, незважаючи на свій відносно молодий вік, уже виявили себе як професіонали своєї справи, показали свої сильні лідерські якості, і зацікавлені у вивченні американського досвіду й підтримці професійних та особистих контактів з американськими колегами після повернення до України.

До складу делегацій «Відкритого Світу» звичайно входить п’ять учасників, що дозволяє зробити програму перебування в США більш насиченою й ефективною. Кожен з делегатів бере активну участь в обміні досвідом і знайомить із реаліями життя американських колег.  Програма візиту складається індивідуально для кожної делегації, з урахуванням інтересів і побажань учасників. У більшості випадків делегати зупиняються в американських родинах, що дозволяє їм ближче познайомитися з повсякденним і громадським життям американців.  Приймаючі родини у свою чергу одержують можливість довідатися про Україну «з перших вуст» – від людей, що формують її новий вигляд.

Програма « Відкритий світ»

Місцеве самоврядування

9-19 березня, 2011

Члени делегації:

Костянтин Михайлович Бахарєв

Олексій Олексійович Гончаренко

Олексій Петрович Кайда

Павло Олександрович Кузнєцов

Олександр Вікторович Сидоренко

9-11 березня

Перебування у Вашингтоні

ПРОГРАМА ПЕРЕБУВАННЯ ДЕЛЕГАЦІЇ у м. Фінікс, штат Арізона

11 березня, п’ятниця

Прибуття делегації

Огляд програми перебування ( Маргарет Дю Буа)

Зустріч з колишнім конгресменом США Гаррі Мітчеллом

Зустріч з приймаючими родинами

12 березня, субота

День відвідин Великого Каньйону

13 березня, неділя

Презентація учасників програми «Відкритий світ»

14 березня, понеділок

Конституція США, структура уряду

Завданням цієї зустрічі є ознайомлення делегатів програми з структурою державного устрою і управління в США, системою стримувань і противаг, розподілу влади між 3 гілками.

Зустріч з представниками мерії м. Скоттдейл

Mер Джім Лейн представляє міську владу, комітет Фундації Флінн з Біонаук штату Арізона. У минулому п. Лейн – член асоціації муніципального водозабезпечення, член виконавчого комітету Ліги міст і селищ Арізони, виконавчого комітету Асоціації урядовців округу Марікопа, комітету економічного розвитку.

Депутат міськради працював професором університету протягом 6 років, 20 – бізнесменом у сфері фінансових послуг. Пенсіонер. Колишній голова Ліги мешканців штату, міст-побратимів м. Скоттсдейл, Ротарі клубу та виконкому 8 законодавчого округу серед республіканців, член комітету Торгово-промислової палати міста, депутат міськради, член асоціації з досліджень оподаткування.

Зустріч законодавчого округу 18 ( демократична партія)

Делегати ознайомляться з роботою членів демократичної партії на місцевому рівні.

15 березня, вівторок

Зустріч з колишнім конгресменом США Гаррі Мітчеллом, колишнім мером м. Темпе, а також депутатом міськради, вчителем історії  США

Конституція штату Арізона, структура держуправління

Презентація присвячена місцевому самоврядуванню, законодавству,  участі мешканців штату в законотворчій діяльності.

Економічна рада великого Фініксу

Зустріч з Руді Веттер – першим віце-президентом Міжнародного розвитку бізнесу, а також з Мітчел Аллен – Рівера – асистентом.

Руді Ветер – міжнародно визнаний маркетолог, професіонал у питаннях брендінгу, яка розробила лідуючі бренди в США, Європі та Азії, 9 продуктів різних категорій, 20 конкурентно спроможних бізнес ініціатив.

Мітчел Аллен – Рівера займається питаннями пошуку інвесторів, інвестиційної політики, правил ведення бізнесу в штаті тощо.

Презентація стосуватиметься шляхів взаємодії урядових і неурядових організацій в питаннях економічного розвитку штату.

Служба з питань імміграції та митниці

Презентація і обговорення будуть присвячені відносинам на рівні федеральної гілки влади та штату Арізона, питань іміграційної політики тощо.

Вінсент Пікард, аташе з питань культури

Раул Руді Бустаманте, офіцер з питань зв»язків з громадськістю

16 березня, середа

зустріч з Гаррі Мітчеллом

екскурсія – законодавчий орган штату Арізона

Зустріч із законодавцем Еді Аблесером. Відвідання сесії.

Пан Аблесер працює радником з питань роботи з ментально хворими дітьми з 2002 року, входить до ради директорів Ківаніс Клубу, клубу дітей (Childsplay), радником ректора коледжу Ріо Саладо.  Працював помічником пастора в церкві.

Офіс з питань туризму штату Арізона

Шеррі Генрі, виконавчий директор

Презентація з питань покращення туристичної привабливості, розвитку інфраструктури, стратегій планування і розвитку.

Зустріч з незалежним крилом республіканської партії

Зустріч з активістами незалежного руху республіканського крила, з метою обговорення політичної діяльності її учасників, цілей і завдань.

17 березня, четвер

зустріч з Гаррі Мітчеллом

зустріч з суддею Мері Мерфі Шредер

Суддя Шредер є суддею Апеляційного суду США ( 9 округ), випускниця Університету Чикаго ( 1965), одна з 6 жінок-випускниць свого курсу. З 1965 по 1969 рр. працювала в Департаменті юстиції, потім – помічником судді Джессі Аддісон Удалла в Верховному суді штату Арізона.  Пізніше займалась юридичною справою в фірмі Lewis & Roca, а в 1973 році стала партнером фірми. З 1975 року працює в Апеляційному судді штату, а 1979 року була призначена Президентом США Джиммі Картером на посаду судді в 9 федеральному окрузі. З 2000 по 2007 рр. – суддя, перша жінка на цій посаді. У 2006 році захистила докторську дисертацію.

Офіс демократичної партії штату Арізона

Зустріч з Андрієм Черним, прокурором з кримінальних питань, знаним експертом з економічних питань, бізнесменом, секретарем Демократичної партії штату ( обрано в 2011).

Офіс республіканської партії штату Арізона

Зустріч з Томом Морріссей, секретарем

Асоціація освіти штату Арізона

Асоціація нараховує 34 тис. членів, є найчисельнішою організацією в штаті, створена 1892 року, з метою покращення умов навчання і невикористання старих підручників ( 14-річної давності). Тепер Асоціація продовжує лобіювати інтереси шкіл, освітян і шкільних округів.

Дискусія за участі Ендрю Моррілла ( Президент Асоціації), Шеріл Матіс, виконавчий директор, Дженніфер Дейлі, лобіст, Даг Кілгор, Шенайя Шеннон

Зустріч з представниками республіканської партії  в законодавчому  окрузі 15

18 березня, п’ятниця

зустріч з Гаррі Мітчеллом

відвідання  KPHO, 5 каналу,місцевої ТРК

Зустріч з редакторами місцевих новин, дискусія щодо поширення інформації в медіа, журналістських розслідуваннях, свободі слова тощо.

Arizona Interfaith Network

Зустріч з Тексом Сампелом та Андреа Робсон, які працюють в проекті, що займається організації лобіювання інтересів місцевої спільноти, солідарності та неприйняття будь-яких расових настанов.

Зустріч з Гарі Гьюшем, менеджером програми та Томом Гендроном, консультантом

Інтегровані системи кримінального судочинства

Виступаючі презентують діяльність своєї програми і проекту, що має на меті покращення урядовоої підзвітності та захисті інформації, співпраці уряду і медіа, тощо.

19 березня, субота

Від»їзд делегації

infoprostir@gmail.com