Слова Тараса Шевченка надзвичайно актуальні в наш час

Букет жовто-блакитних квітів піднесли до пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка представники Тернопільської обласної та міської організацій ВО «Батьківщина».

З нагоди Шевченківських днів активісти «Батьківщини» виконали гімн України біля пам’ятника Тараса Григоровича та прочитали молитву за упокій його душі.

Тарас Шевченко є беззаперечним символом чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини та Неньки України. Вся творчість Великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята ненавистю до ворогів і гнобителів українського народу. І саме тому його слова є особливо актуальними в наш час, час гноблення всього українського, час згортання свободи слова, знущання над мовою, культурою та історією України, приниження, приречення на бідність та поневіряння українського народу з боку чинної влади в державі.

Поезія Тараса Шевченка була могутньою і грізною зброєю в бойовому арсеналі наших дідів та прадідів, вона кликала до боротьби, вселяла смертельний страх у ворогів…:

«…вставайте

Кайдани порвіте

І вражою злою кров’ю

Волю окропіте».

Ці рядки знаменитого Шевченкового «Заповіту» повинні запалити, загартувати й нашу волю до боротьби, зміцнити віру в краще майбутнє Неньки України, адже майбутнє її – в наших руках.

http://batkivshchyna.te.ua

infoprostir@gmail.com