Василь Деревляний єдиний хоче, щоб аеропорт в Тернополі запрацював

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

Щодо невжиття Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Тернопільській області достатніх заходів спрямованих на реєстрацію права власності на майно боржника – приватного підприємства „СЦ-Сервіс-Центр Стрий”, яке зобов’язане за рішенням суду сплатити на користь Тернопільської обласної ради 5 млн. 401 тис. 36 грн.

Шановний Вікторе Павловичу!

У 2007 році Львівський апеляційний господарський суд розглядав апеляційну скаргу ПП „СЦ-Сервіс-Центр Стрий” на рішення господарського суду Тернопільської області від 21.09.2006 року у справі №1/151-3079, яким за позовом Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області розірвано договір купівлі-продажу Тернопільського аеропорту від 09.06.2006 року і стягнуто з відповідача неустойку в сумі 5 млн. 401 тис. 36 грн.

Львівський апеляційний господарський суд своїм рішенням залишив рішення господарського суду Тернопільської області без змін. Таким чином, Тернопільський аеропорт залишився у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, а ПП „СЦ-Сервіс-Центр Стрий” зобов’язане було сплатити на користь Тернопільської обласної ради в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області зазначені кошти, і які мали б надійти у бюджет Тернопільської області.

Як мені стало відомо, 17 листопада цього року в порядку ст. 62 Закону України «Про виконавчу провадження» нереалізоване майно боржника на прилюдних торгах передано Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Тернопільській області в рахунок погашення заборгованості.

Проте, Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Тернопільській області належним чином не вживаються заходи направлені на реєстрацію права власності на це майно.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 86 Конституції України, ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України», вимагаю, згідно чинного законодавства України, вжити заходів прокурорського реагування до Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області з метою забезпечення реєстрації ним, згідно чинного законодавства України, права власності на майно, отримане в результаті виконання зазначеного вище судового рішення.

З повагою,

народний депутат України

В.Деревляний (посв. № 212)

infoprostir@gmail.com