Чоботи й машину вкрав, гріхи на молодість списав

Недобрих вчинків на совісті 21-річного жителя села Козаччина Борщівського району назбиралося чимало. У суді ще розглядається кримінальна справа, порушена за вчинення молодиком крадіжки, а він вже встиг відзначитися у нових діяннях – в знайомого поцупив чоботи, а в того, кому їх продав, викрав машину.

Як розповів оперуповноважений сектору карного розшуку Борщівського райвідділу внутрішніх справ Анатолій Михальський, коли підозрюваного затримали, то єдине, що міг сказати на своє виправдання, – мовляв, молодий, хочеться і жити нормально, і автівку мати. А що бажання задовольняє кримінальним шляхом – над цим, либонь, юнак не задумувався.
До правоохоронців із заявою про незаконне заволодіння транспортним засобом звернувся 39-річний житель районного центру. Чоловік приїхав до знайомої, і поки перебував у гостях, хтось поцупив його іномарку. Міліціонери оперативно відреагували на повідомлення власника «Мітсубісі» і через деякий час автівку знайшли. Щоправда, транспортний засіб застряг у кюветі, тож довелося всім миром витягувати його на дорогу.

Паралельно оперативники розшукували особу, що могла бути причетною до злочину. Як з’ясувалося, ласим до чужого майна виявився знайомий потерпілого. Чому молодик без дозволу сів за кермо товаришевої автівки? Як пояснив сам, хотів відчути себе справжнім чоловіком. Катаючись, він заїхав до ще одного товариша, аби похвалитися, мовляв, глянь, яка в мене машина. А що вкрав її – не зізнався. Та радості від реалізації мрії про автівку надовго не вистачило. Не справившись з керування, крадій з‘їхав у кювет, покинув транспортний засіб і далі пішки пішов шукати пригод.
Коли міліціонери з’ясовували обставини одного злочину, стало відомо, що підозрюваний причетний й до іншого протиправного діяння. Знайомому, в котрого поцупив автівку, молодик напередодні продав за триста гривень чоботи. Чиї? Ще одного товариша. Ось так в одну мить 21-річний лиходій втратив не тільки довіру двох людей, а нашукав нових кримінальних неприємностей.
Зловмисника затримали. Проти нього порушили кримінальну справу за статтею 289 (ч.1) Кримінального кодексу України. Ще вирішується питання про порушення справи за фактом крадіжки. Але й в суді на молодика чекає вирок.

infoprostir@gmail.com