Блаженніший Святослав у Тернополі зустрівся з молоддю (відео)

4 березня Глава УГКЦ зустрівся із представниками молодіжних організацій, церковних спільнот та студентами вищих навчальних закладів Тернополя.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

На захід, що відбувся в Українському домі “Перемога”, прибуло приблизно 800 молодих людей, представники влади, а також Владика Василій Семенюк, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський.

Тернопіль зустрічав Блаженнішого скандуванням «Вітаємо» та гучними оплесками. Живий ланцюг вибудувався від входу до «Перемоги» аж до залу, де відбувалася зустріч.

«Кожне покоління молодих людей завжди потребує мати лідерів, – звернулася до Патріарха президент федерації українських католицьких і студентських товариств «Обнова» Олена Бідованець. – Провідників, які своїм би прикладом показували напрям їхнього життя. Але потребуємо не тих, хто тільки сидів би у своїх кабінетах і вказував, як робити. А тих, хто був би поруч. І нам надзвичайно приємно усвідомлювати, що ви є спраглі того спілкування, як і ми, що попри свій такий щільний графік знайшли час, аби приїхати до нас».

Зустріч розпочалася з молитви. Відтак Блаженніший Святослав Шевчук подякував усім присутнім, а особливо молоді, бо саме вона була ініціатором побачення. «Так завжди стається, що священик бігає за молоддю, – зауважив Патріарх. – А у вас все навпаки. Це ви хотіли, щоби сьогодні ця зустріч відбулася і я тішуся, що можу бути тут разом з вами». Звернув Блаженніший увагу і на символічність дати – першу неділю Великого посту. «То є особливий час, коли мусимо задуматися про наше з вами духовне життя», – зазначив. Адже, живучи в світі видимому, заклопотані та забігані, турбуючиь про матеріальне, так часто забуваємо про невидимий світ, духовний. «Бачите ми дуже часто, коли говоримо духовне життя мало усвідомлюємо, що то таке, – звернув увагу Патріарх. – Духовне життя означає жити у Дусі Святому і Божій любові, якою Господь Бог наповняє людину. Він сотворив людину на свій образ і свою подобу для того, щоб вона була подібна до Нього в любові. Тому великий піст, то, в певній мірі, така школа любові – як навчитися правильно любити, щоб менше брати, а побільше віддавати».

«Що для вас колись означало постити і тепер? Чим є і мав би бути Великий піст для сучасної молоді?», – такими були перші запитання до Блаженнішого Святослава Шевчука. А потім …посипалося решта, наче хто торбу розв’язав. Молодь цікавило все: від ставлення до соціальних мереж до того, яким же має бути справжній християнин та як правильно молитися. Відповідав щиро, був відкритим, чесним і своїм, не відмежовувався черствими, завченими фразами, а у кожне слова вкладав частинку своєї душі… Зізнався, що готує аудіо-диск – відповідей на запитання молоді. Адже до тернопільського «цвіту нації» встиг побачитися з одеською, і прозвучало дуже багато цікавих запитань, відповіді на які, можливо, хотіли б мати всі молодим українці.

Зустріч із Блаженнішим Святославом Шевчуком завершилася гучними оплесками на знак вдячності. У подарунок від тернопільської молоді Патріарх отримав вервицю… із цукерок. Гурт «Глорія» виконав «Молитву за Патріарха».

infoprostir@gmail.com