В Збаразькому районі такстити здавали на металобрухт все, що погано лежало

Співробітники збаразької міліції за вчинення крадіжок затримали двох жителів району. Молодики спеціалізувалися на викраденні металу. Уже доведено причетність злочинного дуету до трьох фактів незаконного заволодіння чужим майном.

28-річний житель села Синява та 26-річний добриводчанин займалися таксуванням. Та, очевидно, доходів від надання перевізницьких послуг було замало,бо молоді люди стали шукати нових джерел надходжень. Довго роздумувати над питанням збагачення не стали, одразу взялися до кримінальних вчинків.
На території одного із закинутих підприємств таксисти помітили три легкові автомобілі марки «ГАЗ». Як засоби пересування, автівки були непридатні, а як металобрухт – якраз. Молодики найняли зварювальника, домовилися, що той поріже на частини кузови машин, а далі планували найняти вантажівку і завезти чуже добро до пункту прийому металобрухту. Проте плани з разовим вивозом не здійснилися, тож довелося частинами транспортувати залізяччя у багажниках таксі.
Легкі гроші та безкарність лише стимулювали до нових злочинів. Якогось дня таксисти пригляділи огорожу дитячого садочку в селі Максиміка. Подалися туди вночі. Лом, трохи сили і багажники автівок закидали чавунними секціями.
Через любителів металевої наживи зникла огорожа біля сільського клубу села Чернихівці. Звідти зловмисники викрали майже сімсот кілограмів чавуну.
Як згодом з’ясували оперативники, накрадене зловмисники возили до обласного центру. За металобрухт отримували чималі кошти, але – мізер у порівнянні із завданими збитками.
Частини друга та третя статті 185 Кримінального кодексу України, у порушенні яких звинувачують затриманих, передбачають реальне позбавлення волі на термін до шести років. Чи вартував «заробіток» таких наслідків?..

infoprostir@gmail.com