В Козівському районі панує міліцейський “безпрєдєл”?

На блозі Міністра Внутрішніх справ України Віталія Захарченка оприлюднено звернення до керівника МВС з приводу діяльності міліціонерів із Козівського райвідділу міліції. Наводимо текст звернення.

Прошу провести перевірку та вжити заходів реагування за фактами незаконного затримання мого сина Барна Р.М. та неправомірних дій працівників міліції що призвело до його засудження за ст.. 173 КУпАП  на 5 діб арешту.

Мого сина з товаришем Віктором Панич забрали з квартири де вони проживали  в Тернополі 17.04.2012 року близько 23 ї години працівники міліції які не представились та назвали причину по якій вони приїхали це те що ніби то молоді люди порушили громадський спокій сусідів, хоча ніяких скарг зі сторони сусідів не було як і на телефон 102. Та самі працівники міліції були чомусь з  Козови куди пізніше вони їх і повезли. Разом з ними ще привезли їх товаришів Руслана і Олега які також були тоді на квартирі. Їх тримали до ранку без складання будь яких протоколів та пояснень. Зранку працівник міліції який не назвався запропонував підписатися під протоколом за дрібне хуліганство обіцяючи моєму синові штраф у розмірі 50 гривень – на що вони з Віктором і погодились, а Руслан і Олег відмовились.  Після цього Руслана і Олега відпустили без складання будь яких протоколів, а мій син з Віктором залишились, та їх пізніше відвезли до суду де суддя Боднарчук Б.В. виніс постанову по ст. 173 КУпАП  –  5 діб арешту  що ніби то вони посилали один одного нецензурними словами біля ресторану Гудзон, хоча саме в цей час вони були затриманні і знаходились у районному відділені міліції м. Козови. Руслан та Олег також це можуть підтвердити. Після цього їх відвезли до лікаря на експертизу що показала що вони тверезі, але двоє хворі та мають температуру, а Віктор взагалі бронхіт. Від понеділка вони знаходились в Тернополі та лікувались дома там де проживають що може підтвердити дружина Віктора Марина.

Мого сина затримали в Тернополі 17 го квітня близько 23 ї години, а мені він повідомив про це аж в районі 14 години 18-го числа, працівники міліції забороняли їм повідомляти родичів про затримання. З якою метою працівники міліції це робили я не знаю. Також до мене підходив майор Баранець (казав що він дільничий)  та казав що це саме він затримав мого сина біля готелю але це не так їх забирали з Тернополя 5 чоловік в гражданській формі що назвалися міліціонерами. Так до мене підходив начальник Козівської міліції та казав що хай мій син посидить 5 діб то тут нічого страшного немає. А також погрожував що якщо я буду робити будь які дії та звертатись у відповідні органи то моєму синові буде погано. Я хвилююся щоб проти сина не застосовували засобів фізичного та психологічного впливу та не заставили ще щось підписати що вже мало місце.

19 квітня 2012 року     БАРНА Ольга

infoprostir@gmail.com