Регіонали нагнітають ситуацію в Кременецькому районі

«13 – сесія Кременецької районної ради, яка відбулася днями, мала розглянути 17 питань порядку денного. Але не сталося…

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина”.

Одразу ж після її відкриття сесії голова районної ради запропонував зняти із порядку денного питання звіту голови Кременецької РДА, оскільки сам голова не був присутній у сесійній залі. Про причину відсутності голови можна було лише здогадуватися. Чи то звітувати не було про що, чи не хотів зайвий раз зустрічатися із представниками Дунаївської територіальної громади…? А дунаївці чиновника чекали…, адже прийшли на сесію, аби районна влада підтримали їх рішення щодо недопущення будівництва на території даної сільської ради «шкідливого» заводу із виробництва грибного міцелію. Щоб виправдати керманича району, голова ради повідомив, що голова РДА разом із головою ОДА в Тернополі обговорюють питання діяльності Кременецького маслосирзаводу. Але знову не зрозуміло, наскільки ефективним було те обговорення, якщо директор підприємства (маслосирзаводу) в той час перебувала у Кременці, до того ж, у сесійній залі? Як казав один відомий кіношний персонаж: «вопрос конечно интересный…»

Не впевнена, що ситуацію змінила б присутність голови РДА, але на жаль, депутати із владної Партії регіонів не захотіли дослухатися до вимог жителів сіл Дунаївської сільської ради. Не прийняли вони і пропозиції колег – депутатів із опозиційних політичних сил щодо підтримки рішення жителів даної громади і депутатів місцевої сільської ради і висловлення протесту проти намірів будівництва «шкідливого» заводу.

В свою чергу депутати фракцій політичних партій ВО « Батьківщина», ВО « Свобода» та « Фронт змін» не підтримали пропозиції постійної комісії районної ради з питань аграрної політики, земельних відносин і охорони довкілля, оскільки вважаємо, що такий підхід – поверхневий і не спрямований на вирішення проблеми.

Також, депутати від опозиції не підтримали проекти рішень щодо прийняття деяких районних програм, оскільки при відсутності фінансового забезпечення їх реалізація не можлива. На відміну від позиції партії влади, нашим завданням під час негативного голосування було – захистити інтереси місцевих жителів. Таким чином, по деяких питаннях порядку денного рішень прийнято так і не було.

Подальший хід сесії засвідчив, що задля конструктивної роботи районного представницького органу влади депутатам і керівникам районної ради від Партії регіонів необхідно рахуватися із думкою та позицією депутатів від опозиційних політичних сил».

Керівник депутатської фракція «Батьківщина» у Кременецькій районній раді,

голова Кременецької РО ВО «Батьківщина» Світлана Федишена

infoprostir@gmail.com