Заставне майно здешевлювали для власної вигоди

Оперативники управління боротьби з організованою злочинністю в Тернопільській області затримали за вимагання та отримання хабарів директора філії одного зі столичних приватних підприємств, що займалося реалізацією заставного та конфіскованого майна. Ліцитатор , використовуючи службове становище, всіляко сприяв особистому збагаченню. Щоправда, незаконно.

Товар, реалізацією якого займалося приватне підприємство – це власність, за яку люди через певні матеріальні труднощі не могли розплатитися з банківськими установами, або ж арештоване майно. Очевидно, що колишні власники розраховували на вигідний продаж. Та чиїсь проблеми мало хвилювали керівника підприємства, котрому держава надала такі повноваження. Чоловік дбав лише про власну вигоду. І, як встановили тернопільські убозівці, домагався цього. Директор створював перепони, аби не реєструвати бажаних учасників торгів, самовільно змінював дату закінчення реєстрації для участі в конкурсі, вносив фіктивні дані про те, що торги не відбулися, тим самим проводилася переоцінка майна.
Випадок отримання чотирьох тисяч доларів винагороди оперативники УБОЗу задокументували тоді, коли директор спеціалізованого підприємства взявся махлювати з реалізацією позашляховика марки «Мітсубісі». Керівник зробив усе для того, аби здешевити дорогу іномарку, а різницю здешевлення покласти до власної кишені. Новому власникові запропонував умови: платити в дві «каси» – менше від ринкової вартості – колишньому власнику, і чотири тисячі доларів – йому .
Під час отримання першого «траншу» незаконної оборудки – двох тисяч «зелених» керівника затримали міліціонери. Доказів протиправної діяльності зловмисника вистачило на кримінальну справу, порушену за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.
На даний час проводиться розслідування, а також здійснюється перевірка діяльності підприємства, яким керував горе-директор.

infoprostir@gmail.com