Духовного наставника “свободівців” і Степана Барни виключили із єпархії

24 квітня 2012 року під головуванням Високопреосвященнійшого Архиєпископа Іова в соборі Святих мучеників Бориса і Гліба відбулись загальні збори духовенства Тернопільської єпархії.

Про це повідомили в прес-службі єпархії.

Було обговорено ряд важливих питань внутрішнього життя Тернопільської єпархії. Зокрема Керуючий Тернопільської єпархії зобов’язав священиків більш відповідально ставитись до роботи воскресних шкіл для дітей при кожній парафії. З цього приводу було презентовано підручники для недільних шкіл та уроків християнської етики, що були видані з благословення Святішого Патріарха Філарета.

Також серед інших важливих питань  збори духовенства постановили:

І. Звернутися до Священного Синоду та Святішого Патріарха Філарета

зі зверненням з приводу:

1. Припинити деструктивні нападки на Правлячого Архиєрея Архиєпископа Іова.

2. Засудити деструктивні дії і лжесвідчення священика Анатолія Зінкевича і вивести його і підпорядкованих йому священиків зі складу Тернопільської єпархії.

3. Виразити повну підтримку Керуючому єпархією Архиєпископу Іову.

4. Позбавити сану за перелюбство, пияцтво і поведінку, яка не сумісна з саном священнослужителя – священиків: Святослава Швеця, Олега Кухарука, Андрія Гумена, Петра Кота.

5. На вимогу парафіян  повернути парафії Збаразького благочиння під юрисдикцію Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату.

6. Заборонити перехід священиків з парафіями від однієї єпархії до іншої в межах Тернопільської області.

7. Оскільки Архиєпископ Іов за 17 років свого архиєрейського служіння згуртував і розбудував не тільки Тернопільську єпархію, а й зберіг Тернопільсько-Бучацьку єпархію, утворив Хмельницьку єпархію, просимо піднести Архиєпископа Іова до сану митрополита.

ІІ. Звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування та засобів масової інформації з тим, що отець Анатолій Зінкевич не є членом Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату, яким він себе представляє, виключений зі складу Тернопільської єпархії і не може представляти інтереси Тернопільської Єпархії в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних та масових заходах, в газетах та на телебаченні і радіо.

Дане рішення направити Святішому Патріарху Філарету.

За рішення одноголосно проголосувало духовенство Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату в кількості 125 присутніх священнослужителів.

Голова зборів – Архиєпископ Іов


Секретар зборів – митрофорний протоієрей Богдан Верхомій

Нагадаємо, отець Анатолій Зінкевич регулярно супроводжував “свободівців” та новоспеченого “фронтовика” Степана Барну в їхніх заходах.

infoprostir@gmail.com