Тернополяни закидали ями в березовій алеї. Фото

На початку цього тижня до Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина» звернулися жителі масиву Східний Зіновій Прокопів та Арсен Вікарик. Як представники ініціативної групи чоловіки розповіли про незаконне будівництво у березовому гаї, яке за мовчазної згоди влади міста розпочалося по вул. Монастирського (поблизу розважального закладу «Румба»).

Про це повідомила прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина”.

Реагуючи на звернення тернополян та беззаконня, Тернопільська міська організація надала юридичну та організаційну допомогу в даному питанні.

Передусім, вже на наступний день після звернення громадян представники Тернопільської «Батьківщини» спільно з представниками ініціативної групи та ЗМІ відвідали забудівника. Його представники продемонстрували попереднє погодження міської ради, а саме договір-сервітуту на облаштування літнього пивного майданчика на згаданій території. Як виявилося, цього документу для початку робіт, а тим паче будівництва, згідно закону не достатньо, тому представники «Батьківщини» спільно з місцевими жителями звернулися до правоохоронних органів та міської влади.

Вчора, 15 травня, згідно попередньо-поданої до міської ради заявки, було проведено мирну акцію протесту проти незаконного будівництва у парковій зоні.

Близько тридцяти тернополян прийшли на акцію протесту з лопатами, шуфлями та тачками, щоб засипати ями, вириті забудівельником у березовому гаї.

Завдяки єдності та принциповій позиції тернополянам вдалося перемогти беззаконня. Люди  відстояли свої права та зберегли екологію та окрасу міста, не дозволили знищити березовий гай на Східному.

За словами заступника голови Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина» Тараса Білана, такому прикладу небайдужості, безстрашності та принциповості сьогодні як ніколи мають наслідувати українці не лише  не Заході, але й на Сході України.

Після переможної акції люди жартували, що найефективнішою боротьбою з сьогочасним беззаконням та провладним режимом є підручні засоби: лопати та шуфлі, з якими вийшли на мітинг тернополяни. Разом з тим абсолютно без жартів по їх настрої було зрозуміло, що свої права та інтереси вони готові були відстоювати, застосовуючи ці засоби не лише за призначенням…

infoprostir@gmail.com