Шахраї обманювали пенсіонерок на духовному грунті

Винахідливість шахраїв не стоїть на місці. Лиходії вдаються до різноманітних способів, аби виманити якнайбільше грошей. А люди внаслідок надмірної довірливості інколи втрачають значні суми заощаджень.

Нещодавно два шахрайства сталися у Збаразькому та Бучацькому районах. У обидвох випадках потерпіли пенсіонерки. Спритник виманив у літніх жінок гроші в обмін на свічки.

Лиходій діяв за простою схемою: поблизу церкви підходив до самотніх жінок і пропонував їм купити у нього звичайні свічки. На перший погляд, жодного обману. Та лиходій умів добре затуманити голови потенційним покупцям. Запевняв жінок, що ніби священик замовив свічки для потреб храму, але якраз поїхав кудись у справах. Пропонував пенсіонеркам заплатити за свічки, віднести їх до церкви наступного дня, а гроші, мовляв, отець їм відразу поверне. Довірливі старенькі так і робили. Звісно, священнослужитель про покупку нічого не відав. Ошукані пенсіонерки, втративши майже тисячу гривень, звернулися за допомогою до працівників міліції. Зловмисника розшукують.
Міліціонери вкотре звертаються до жителів області: не довіряйте незнайомцям, тим паче, коли вимагають гроші чи якісь інші цінні речі. Дотримуйтеся елементарних вимог безпеки, аби не потрапити в тенетах шахраїв. Якщо ж бачите підозрілих осіб, не зволікайте, одразу звертайтеся до працівників міліції.

infoprostir@gmail.com