На Тернопільщині держслужбовець займався сутенерством

У Тернополі працівники міліції затримали молодика, який займався сутенерством. На нього працювали дві повії.

Зарплата державного службовця для 29-річного уродженця обласного центру з деяких пір, схоже, перестала бути єдиним і легальним джерелом доходу. Як повідомив начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю та злочинами проти моралі управління МВС в Тернопільській  області Георгій Кондратюк, молодик нещодавно опинився в ізоляторі тимчасового тримання за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 303 «Проституція або примушування чи втягнення до заняття проституцію» Кримінального кодексу України. Півроку оперативники документували протиправні дії тернополянина. Одна з оперативних комбінацій і завершилася затриманням молодого чоловіка, який займався сутенерством. Працівники підрозділу задокументували факт отримання звідником за сутенерські послуги коштів на суму більше 3 тисяч гривень.

Чому молодик вдався до гріховного ремесла? Відповідь на це та інші запитання стане відомою після закінчення слідства. А за попередніми даними, його діями керувала користь.

За словами Георгія Кондратюка, кілька місяців тому в одному з барів молодик познайомився з двома 20-річними дівчатами, які до Тернополя  прибули із сусідніх областей. Зав’язалася розмова, під час якої торкнулися фінансової теми. Приїжджі нарікали на скрутне матеріальне становище, мовляв, дуже потрібні гроші. Ось тоді молодик і запропонував заробіток. Торгувати власним тілом дівчата не відмовилися. Він же пообіцяв їм охорону, пошук клієнтів, розв’язання всіляких проблем – усе те, чим і займаються сутенери. Домовилися і взялися реалізовувати задумане. Кожна з підпорядкованих звіднику повій мала віддавати йому щодня по 100 гривень. Так тривало до того часу, поки «трудівницями сексу» та їхнім «опікуном» не зацікавилися працівники міліції.

Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією – злочин, за який карають позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

infoprostir@gmail.com