На Гусятинщині по дорозі грабували автомоболі

Трьох мешканців Гусятинщини місцеві оперативники затримали за підозрою у вчиненні розбійного нападу. Застосовуючи фізичне насилля, нападники не лише забрали у потерпілого майно, а завдали тілесних ушкоджень

    Часи рекету на дорогах, здається, минулися разом з буремними дев’яностими минулого століття. Та, на жаль, відголоски цього страшного явища повторюються і сьогодні. Принаймні, так трапилося на  Гусятинщині.
До чергової частини місцевого райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення від голови села Сорока. Жінка просила допомогти молодому чоловікові, котрого посеред дороги побили та пограбували невідомі. Слідчо-оперативна група негайно виїхала на місце події.
Як розповів начальник сектору карного розшуку гусятинської міліції Володимир Вільчинський, потерпілим виявився тридцятирічний житель міста Хоростків. Зі слів чоловіка, на нього напали троє, побили, покалічили ножем, забрали гроші, мобільний телефон, інші цінні речі, витягнули з бака автівки пальне та ще й прихопили автомобільний акумулятор. Своїх кривдників потерпілий не знав, але описав їхню зовнішність та вказав, що рухалися вони на легковику «Москвич» і були добряче напідпитку.
Розшуківці спрацювали оперативно – уже за декілька годин у райвідділі міліції свідчення давали підозрювані. Усі троє раніше судимі за майнові злочини.
Двоє братів з села Сорока та мешканець Хоросткова того дня гуляли в одній компанії. Хильнули добряче – по півлітра на особу. Але це не завадило 28-річному хоростківчанину сісти за кермо «Москвича» і разом з друзяками продовжити пригоди. Дорогою від помешкання братів до сусіднього села компанія перестріла автомобіль «Жигулі». За попередніми даними, саме хоростківчанин кинув фразу, мовляв, дивіться, як можна заробляти гроші. Воно й не дивно, адже чоловік десять років свого життя провів за гратами. Кермо автівки зловмисник скерував у бік «Жигулів» і зіткнення уникнути не вдалося.
Далі події розгорталися за сценарієм радянського бойовика. П’яна компанія вийшла з салону автівки і посипалися погрози. Водій «Жигулів» розумів, що сперечатися з нетверезими зловмисниками марно, але останні заспокоюватися не хотіли. Спочатку був удар в обличчя від 28-річного нападника, а далі до потерпілого підсіли 30-річний та 20-річний брати. В якусь мить в руках старшого блиснуло лезо ножа і декілька разів вп’ялося в тіло жертви.
Розуміючи, що одному трьох не подужати, молодий чоловік навіть не пручався, коли зловмисники чистили не тільки його кишені, а й салон автівки. Забрали усе, що можна було і подалися геть.
Оперативники розшукали зловмисників у селі Городниця. Наразі усі троє підозрюваних затримані. Вирішується питання про взяття їх під варту. Зловмисникам інкримінують одну з найважчих статей кримінального кодексу – розбій. Карається таке злодіяння позбавленням волі на термін від семи до десяти років із конфіскацією майна.

infoprostir@gmail.com