«Вони хочуть, аби ми об’єдналися, щоб їм дали ще один кредит», – селяни про адмінреформу Порошенка

реформаНардеп Михайло Головко разом зі своїми побратимами з місцевої районної організації зустрілися з жителями навколишніх сіл у Підлісцях та Горинці Кременецького району.

Основною темою обговорення в сільських громадах стала адміністративно-територіальна реформа, яку влада проштовхує в кращих традиціях командно-адміністративної системи всупереч їх волі та інтересам. Справжню мету об’єднання громад влучно підмітила мешканка Підлісців: «Вони хочуть, аби ми об’єдналися, щоб їм дали ще один кредит».

Михайло Головко з Василем Габором надали детальні роз’яснення щодо наслідків нав’язаної кабміном місцевим громадам безальтернативної моделі об’єднання, внаслідок якої створюється загроза занепаду малих сіл та погіршення умов життя сільського населення.

Вислухавши наші аргументи щодо реформування місцевих громад, що зовсім не відповідають риториці виконавчої влади про децентралізацію, збори жителів сільських рад Лосятина і Підлісців прийняли одноголосне рішення проти входження їхніх громад до складу відповідно Почаївської та Кременецької територіальних громад.

“Збори доручили мені внести необхідні зміни та доповнення до Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” з метою насправді добровільного їх об’єднання, а не новітньої колективізації. Збори представників сільських громад Горинки, Кушлина, Духова та Шпиколосів у селі Горинка пройшли у форматі зустрічі з депутатом. Крім проблеми реформування громад селян цікавили питання низької закупівельної ціни на молоко, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та аспекти переходу церковної громади у селі Колосова під зверхність УПЦ КП”, – зазначає Михайло Головко.

Свободівець розповів з якими труднощами стикається на кожному кроці у парламенті навіть на стадії винесення своїх законопроектів відповідної тематики до порядку денного сесії, не кажучи вже про результативне голосування.

“Головна проблема полягає в тім, що більшість народних депутатів насправді не думає про народ, а лобіює інтереси різних олігархічних груп. Ці злочинні кланові угрупування наживаються на різниці цін, а прибуток переводять у офшори. Нещодавно депутати замість того, щоб перекрити канали вимивання валюти з України, відкрили ще один – у Ірландії. Так нам ніяких кредитів не вистачить!”, – підкреслив Михайло Головко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com