Українські зірки виступлять на фестивалі в Чорткові

Замок ГольськихГолова Чортківської райдержадміністрації Михайло Сташків провів робочу нараду щодо підготовки до проведення фестивалю “Гольський-fest”, який запланований на 16 серпня.

«Даний об’єкт входить до складу Національного заповідника «Замки Тернопілля». Зараз споруда пустує і не приваблює туристів, – каже голова райдержадміністрації Михайло Федорович. Завдання запланованого фестивалю – відродити активне життя замку і тим привабити туристів до нашого краю», – додав очільник.
В ході наради обговорювалися організаційні питання щодо підготовки та проведення  запланованого фестивалю. Керівником району поставленні конкретні завдання вище вказаним учасникам наради.

Довідка

Назвали фестиваль на честь колишнього власника замку – Станіслава Гольського, якого чортківчани згадують, як доброго і щедрого мецената.

Родина Гольських походить із україно-польської шляхти. Їм належало декілька замків, серед них і Чортківський. Станіслав Гольський, як свідчать знавці, давав багато коштів на розвиток та розбудову міста.

На фестивалі гостей чекатиме, як музична сцена так й літературна. Виступатимуть “Мандри”, “Kozak System”,  “Тріода”, Юрій Матевощук, Юрій Завадський, Іван Байдак та інші. Будуть також і стрільби на лучному тирі, бої мішками, майстер-класи.

Зібрані кошти підуть на реконструкцію замку та на закупівлю берців бійцям АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com