В тролейбусах Тернополя запровадили ноу-хау. Фото

тролейбусУ окремих тернопільських тролейбусах почали тестувати автоматизовану систему оплати за проїзд. З вересня система запрацює у тестовому режимі у всіх тролейбусах. А згодом тернополяни отримаютьі спеціальні пластикові картки на проїзд.

При оплаті за проїзд у тролейбусах зараз кондуктори видають ось такі квитанції:

1438850652_prSljLFBSoY

За словами пана Мастюха, такі навчання поки що проводять у декількох тролейбусах, а у вересні дану систему введуть у весь громадський електротранспорт. 

– Згодом ми хочемо роздати людям спеціальні картки для оплати проїзду у тролейбусах, – каже Андрій Мастюх. – Спочатку їх отримають ті, хто розуміє що це і як цим користуватись. А пізніше такі картки матимуть усі тернополяни. І встановимо в тролейбусах стаціонарні пристрої для обілечування. Такі, які зараз є у кондукторів.

Завдяки таким пристроям у салоні тролейбусів пасажири зможуть самі оплачувати за проїзд без готівки – за допомогою картки.

Відтак завдяки автоматизованій системі оплати у тролейбксах зможуть вести електронний облік пасажирів. Також проект дозволить перевізникам оперативно реагувати на пасажиропотоки й оптимізовувати парк, пояснює він.

– Ми зможемо не лише контролювати кількість пасажирів, а й насиченість на зупинках, – додає пан Мастюх. – Після введення автоматизованої системи, ми зможемо правильно розподіляти транспорт. Тобто на зупинки з меншим скупченням пасажирів виїжджатимуть менші тролейбуси, а де більше, то відповідно, і більші.

Тернополяни кажуть, що готові і, навіть, раді таким нововведенням.

–  Хороша новина. Автоматизована система оплати за проїзд – це нормальна практика для всіх цивілізованих країн. Це зручно як для пасажирів, так і для транспортників, – каже тернополянка Мирослава. – На початках пенсіонерам може і буде незручно, але звикнуть. Пенсії ж беруть по картках у банкоматах уже. І до цих звикнуть. З нетерпінням чекаю на картки в тролейбусах. В ідеалі запровадили б такі картки і для маршруток, хоча перевізники, мабуть, не захочуть. Бо не буде ж простору для махінацій…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com