В Тернополі стало на один тролейбус більше. Фото

Тролейбус «Skoda 14Tr» із чеського міста Брно прибув до Тернополя у перших числа вересня. До кінця року до нашого міста прибуде ще три таких тролейбуси, а чотири тролейбуси-«гармошки», які також цьогоріч купила міська рада, уже курсують містом.

«Тернопільська міська рада дотримується визначеного курсу на охоплення максимальної частини міста тролейбусним сполученням та електротранспортом. Адже тролейбуси – це екологічний вид транспорту, економний, забезпечує перевезення одночасно великої кількості пасажирів та пільговиків, – каже міський голова Сергій Надал. – Цей курс є для нас пріоритетом, тому ми надалі працюємо у цьому напрямку».

Зазначимо, що за останні чотири роки міською радою було закуплено 23 тролейбуси. Таким чином, сьогодні на маршрути у місті виходять 55 тролейбусів, а ще декілька років тому працювало лише 39.

Нагадаємо, що за останні роки у Тернополі збудовано три нові тролейбусні лінії: на масиві «Аляска» (вул. В. Великого – Л. Курбаса – Морозенка – Симоненка), у районі обласної дитячої лікарні (вул. Корольова – Сахарова – Купчинського), на масиві «Дружба» (вул. Бережанська – Лучаківського – Будного – Тролейбусна) та будується четверта на масиві «Східний» (вулицями Протасевича – О. Довженка – Лесі Українки).

Окрім того, міська рада працює над розробкою нової маршрутної мережі громадського транспорту, а тернопільські кондуктори почали тестувати автоматизовану систему оплати за проїзд.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com