В Тернополі боржникам доведеться значно переплачувати за воду

водаВ Україні змінилися ставки судового збору. Зміни набули чинності 1 вересня. Відтак при подачі позовної заяви до суду потрібно платити за новими значно більшими ставками,а саме у 5 разів.

В “Тернопільводоканалі” розповіли, чим це загрожує боржникам, пише Тернопіль вечірній. Зокрема, якщо людина заборгувала за використану воду, до прикладу, 100гривень, при зверненні водоканалу до суду, їй разом з судовим збором доведеться заплатити близько півтори тисячі. Відтак, в “Тернопільводоканалі” радять людям розраховуватися вчасно за надані послуги або відтерміновувати борги, якщо заплатити нічим.

– Якщо людина має кількасот гривень боргу, наприклад, 200 чи 300 гривень. Додатково буде на неї покладено відшкодувати судовий збір у розмірі 609 гривень, якщо це по наказному провадженні і 1218 гривень по позивному провадженні, – кажеюрист-консульт КП “Тернопільводоканал” Василь Чорненький.

Додатково ще й потрібно буде сплатити суму інфляційних нарахувань, каже Василь Чорненький.

– Додатково буде сплачуватися ще така сума інфляційних нарахувань і відповідно до цивільного кодексу нараховується ще й така плата за користування чужими коштами. Тобто, додатково ще десь 30% буде сплачуватися такі нарахування, – каже Василь Чорненький.

Наразі тернополяни боргують комунальному підприємству “Тернопільводоканал” сім з половиною мільйонів гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com