В селі на Теребовлянщині будують нову школу. Фото

dsc07837Голова Теребовлянської райдержадміністрації Юрій Ништа побував у с.Соколів на діючому будівництві школи, яке завдяки фінансуванню державного Фонду регіонального розвитку до кінця року планується завершити.

Зазначимо, що спорудження Соколівської ЗОШ І-ІІ ступенів розпочато ще в 1991 році. Школа розрахована на 126 учнів. Через брак коштів у 1996 році будівництво було припинено. Із 2012 року роботи на цьому об’єкті відновлені. Замовником будівництва виступає управління капітального будівництва обласної державної адміністрації, головним підрядником – ТзОВ «Бучацька рембуддільниця». Проте, у 2013 році через відсутність коштів всі ремонтні роботи у школі знову були призупинені.

За сприяння голови Тернопільської обласної адміністрації Степана Барни з метою реалізації завдання Президента України Петра Порошенка та Державної стратегії регіонального розвитку, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 385, метою якої є забезпечення підвищення якості та рівного доступу населення до загальної середньої освіти, зокрема в сільській місцевості, шляхом покращення їх матеріально-технічної бази, Соколівська школа була включена в проект регіольного розвитку як незавершене будівництво та отримала всі шанси у найближчому часі стати для 126 дітей новим шкільним домом. У 2015 році з державного фонду регіонального розвитку виділено 5 млн гривень, а  також за сприяння голови РДА Юрія Ништи і підтримки депутатів районної ради із районного бюджету було виділено 540 тис. гривень на завершення будівництва.

Директор ТЗОВ „Рембуддільниця” Степан Яструбський розповів голові райдержадміністрації Юрію Ништі про сьогоднішній етап підготовки будівлі і ті нагальні питання які потребують вирішення.

За словами Степана Ярославовича, на даний час школа готова до експлуатації на 90%. Це сучасна гарна будівля з металопластиковими вікнами, доріжка до якої викладена італійською бруківкою. Територія огороджена. Усередині гарно та просторо. Для дітей готують затишні класи, широкі коридори із фойє для відпочинку, туалети із сучасною сантехнікою, душова кабіна, великі спортзал та актовий зал. Ремонт внутрішніх та зовнішніх приміщень триває другий тиждень. Проводяться електромонтажні, сантехнічні, малярні та оздоблювальні роботи; робітники працюють над облицюванням фасаду та зовнішніх сходин. Також у планах на найближчий тиждень провести очистку території від бур’яну.

Найважливішими залишаються питання підведення газу до котельні та переносу електролінії на безпечну відстань від шкільної території. Очільник району пообіцяв взяти ці питання під свій особистий контроль та посприяти їх швидкому вирішенню.

dsc07844

dsc07849

dsc07853

dsc07859

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com