На Збаражчині освятили пам’ятний знак на честь загиблого Героя. Фото

На подвір’ї Зарудянської школи встановили та освятили пам’ятний знак на честь загиблого бійця-добровольця 128-гірсько-піхотної бригади Сергія Долгіх.

Вшанувати пам’ять Героя прийшли його рідні та друзі, педагогічний, учнівський колективи школи, односельчани.

Після хвилини мовчання, якою вшанували Героя до пам’ятного знака поклали квіти.

Участь в урочистому відкритті взяли народний депутат України Тарас Юрик, голова районної державної адміністрації Анатолій Качка, Збаразький міський голова Роман Полікровський.

Довідково: Сергій Долгіх уродженець села Заруддя, закінчив Кременецький педагогічний коледж, Тернопільський інститут народного господарства(ТНЕУ), а згодом і один зі столичних вузів – Київський політехнічний інститут. Працював і жив у Києві. До мобілізації Сергій Долгіх очолював комп’ютерний відділ у Республіканському центрі сертифікації. На початку осені 2014 року добровольцем 128-ї гірсько-піхотної бригади Сергій вирушив захищати східні рубежі України.

16 листопада Сергій разом з іншими побратимами пішов у розвідку та потрапив у засідку. Важко поранений у нирку і живіт, прикривав товаришів, відстрілюючись до останнього патрона. Він ще перев’язав якимось дротом прострелену ногу. Та врятувати Сергія побратимам не вдалося. Дорогою до лікарні Сергій помер.

За особисту мужність і високий професіоналізм виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Сергій Долгіх нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com