В Тернополі показали півсотні ретро-автомобілів. Фото

Міжнародний фестиваль ретро-машин «Золота підкова» відбувся у Тернополі. Таких захід у місті пройшов вперше, але він має всі шанси стати щорічним.

У рамках фестивалю  в унікальних ретро-машинах покаталися діти сироти. Зокрема, це вихованці Тернопільського обласного спеціалізованого комунального дитячого будинку «Малятко» (20 дітей), Петриківського комунального дитячого будинку-інтернату (92 дітей), Тернопільського обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку (14 дітей).

Тернополяни та гості міста  мали змогу оглянути виставку ретро-машин. Було представлено близько півсотні автомобілів. Відтак учасники вирушили в ретроралі замками Тернопілля. Учасники подолали близько 176км за маршрутом: Тернопіль-Збараж-Вишнівець-Кременець-Джерело Св.Анни-Тернопіль.

Відбулася  виставка авто і у центрі Тернополя та конкурс ретро-моди і автомобільної елеганції. Привітав учасників заходу голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Я дуже радий вітати у нашому місті учасників фестивалю ретромашин «Золота підкова», – наголосив очільник області. – Це унікальна можливість презентувати наші туристичні «родзинки» – замки, палаци, древні храми. Ми маємо чим пишатися! Сподіваюся, фестиваль стане традиційним для нашої області!».

Довідково: Міжнародний фестиваль ретро-машин «Золота підкова» відбувся у Тернополі з ініціативи представників Львівського авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак». Ініціативу активно підтримав відомий тернопільський підприємець і громадський діяч Тарас Демкура. До слова, він  упродовж тривалого часу реалізовує проекти щодо популяризації туристичного потенціалу нашого краю. Також фестиваль відбувся  у рамках відзначення п’ятиріччя заснування торгово-відпочинкового центру «Атріум».

Львівський Авто-фан-клуб «ЗАЗ-Козак» з 2010 року  щорічно організовує  чотири масштабних фестивалі. Найголовніший серед них є «Леополіс гран-прі», який відбувається в червні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com