Бібліотекарі Тернополя влаштували казкове свято. Фото

бібліотекаЗ нагоди Всесвітнього дня бібліотек в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей та поза її межами, протягом цілого тижня проходили масові заходи, метою яких було висвітлення усіх сфер діяльності та послуг книгозбірні. Завдяки якісній організації та розмаїттю тематик, нам вдалось залучити до участі в заходах не лише користувачів, але й пересічних тернополян – різних за віком та інтересами.

Найперше, що привертало увагу перехожих – це читацький салон «Під липами», який розгорнув свою діяльність просто неба, біля входу у бібліотеку. В рамках салону були представлені: фотосушка «Я в книжковому дивосвіті», книжково-ілюстративні виставки « Новинки українських видавництв – 2015» та «Мистецтва животворне джерело», які розмістились на вікнах бібліотеки.

IMG_5596 — копия (3)

Підтримати всенародний читацький рух, «звільнивши» книгу і відправивши її у захопливу подорож мали можливість усі, хто побував на відкритті полички «Буккросинг. Книга, що подорожує». Затишний куточок у салоні «Під липами» було виділено і для інтернет та wi-fi зони, де читачі мали безкоштовний доступ до «всесвітньої павутини», а також отримували консультації та поради від працівників інтернет-центру книгозбірні.

У світ нових можливостей, які відкриває перед нами сучасна бібліотека потрапили читачі, які взяли участь в екскурсії книгозбірнею. Мандруючи просторими залами бібліотеки, діти відкрили для себе багатогранний і дивовижний храм мудрості, у якому гармонійно поєднались досвід минулих поколінь і нестримний дух інновацій.

DSC_0023

Справжніх книголюбів не злякати ні осінніми холодами, ані гучними словами! Свідченням цього став «Осінній бібліотечний призов» – святкова акція, під час якої наша бібліотека поповнилась новими читачами, при чому запис був абсолютно безкоштовним. Відтак за результатами підрахунків, лави Тернопільської обласної бібліотеки для дітей поповнились 391 користувачем. Із них – 120 стали читачами відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, відділ обслуговування учнів 5-11 класів прийняв у свої ряди 135 читачів, сектор мистецтв – 87 читачів, а інтернет-центр поповнився 50-ма «новобранцями».

Сучасний бібліотекар повинен володіти мистецтвом спілкування, бути компетентним в усіх галузях знань, а ще – вміти ділитися усім цим із читачами. З нагоди професійного свята, бібліотекарі обслуговуючих відділів організували для своїх читачів низку цікавих заходів. Наймолодші користувачі книгозбірні взяли участь у годині бібліорозваг «Веселий світ малого читача», в ході якої було здійснено бібліомандрівку під назвою «Бібліотека – заклад незвичайний». Святковий настрій дітлахам забезпечували казкові герої – веселе сімейство Мікі та Міні Мауси, які прибули з далекого Диснейленду, щоби принести свої найщиріші вітання бібліотекарям і читачам. Разом із працівниками відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів вони провели для діток літературну гру під назвою «Казкові пригоди і таємниці».

IMG_4432

У подорож до країни «Bookлядія» запросили своїх читачів працівники відділу обслуговування учнів 5-11 класів. Та щоб потрапити у цей чарівний край, необхідно було проявити інтелект і перетнути «кордон незнання». Ті, хто успішно впоралися із цим завданням, потрапляли у країну «Bookляндія», де на них чекали наступні заходи: ерудит-гра «Найрозумніший», вікторина для кмітливих «Книга – ключ до знань», конкурс-гра «Я – бібліотекар», народознавче лото «Народ скаже – як зав’яже».

Урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек проходили безпосередньо у день свята у читальній залі Тернопільської обласної бібліотеки для дітей. Дійство відбулось у колі добрих друзів, партнерів, істинних шанувальників книги, які впродовж багатьох років підтримують та всіляко сприяють розвиткові бібліотечної справи.

IMG_4512

Ведучі дійства – Оксана Романюк і Тетяна Хованець привітали бібліотечних працівників та шановних гостей із чудовим святом – Всеукраїнським днем бібліотек, а також запросили до слова директора Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Надію Новіцьку. Вітаючи своїх колег з професійним святом, вона побажала й надалі плідно і натхненно працювати, впевнено долаючи всілякі труднощі і негаразди повсякдення.

Від імені вищого керівництва привітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек висловив Ігор Натолочний – головний спеціаліст Департаменту культури, релігій та національностей Тернопільської обласної державної адміністрації. Він також вручив почесні грамоти від Департаменту, Тернопільської обласної адміністрації та Тернопільської обласної ради кращим фахівцям бібліотечної справи.

DSCN4068

З найщирішими вітаннями, а також подарунками у вигляді книжкових новинок до бібліотекарів на свято завітали видавці – Богдан Будний (директор видавництва «Навчальна книга – Богдан») та Василь Ванчура (директор видавництва «Джура»). Розділити разом із бібліотекарями радість професійного свята прийшли представники організацій Спілки Української Молоді та Інформаційно-правового центру, за участю яких у книгозбірні проводяться пізнавальні заходи, втілюються у життя цікаві проекти для дітей та молоді.

Хороший настрій господарям та гостям свята забезпечували творчі і талановиті особистості – працівник Тернопільського обласного методичного центру народної творчості Іван Виспінський та його донька Наталя Виспінська (сценічне ім’я – Наталка – Вишиванка) – студентка Тернопільського музичного училища ім. Соломії Крушельницької. Окрім музичних подарунків, які звучали на честь присутніх у залі бібліотекарів, співаки виконували патріотичні пісні, присвячені відважним захисникам України.

IMG_4550

Як відомо, найбільшим багатством кожної бібліотеки є книжковий фонд, а ще – читачі, які разом із дзвінким сміхом та жвавими розмовами, вносять у її стіни радість життя. Привітання користувачів з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек прозвучали для учасників свята під час презентації відеоролика «Бібліотека для мене це…», який підготували працівники сектору мистецтв Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.

Підтримуючи давню українську традицію, після урочистої частини дійства, господарі свята запросили шановних гостей до чашечки ароматної кави.

Уляна Пилипчук –

працівниця Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com