Губернатор Тернопільщини вляпався в скандал

скачанные файлыОчільник Тернопільської ОДА Степан Барна оскандалився. Місцеві ЗМІ оприлюднили аудіозапис, у якому представник БПП навчає підлеглих, як відбілювати колишніх “регіоналів”.

Як пише  LTdaily, запис – із однієї з нарад в Тернопільській ОДА за участю Степана Барни та його підлеглих. З інформації, яка в ній прозвучала, стає зрозуміло, що нарада відбулася в серпні цього року в період, коли ще в країні тривала мобілізація, а всі плани і завдання, що перед собою ставили керманичі “Блоку Петра Порошенка” на Тернопільщині, були реалізовані.

Оприлюднюємо аудіо-файли, які стосуються підготовки до місцевих виборів партією влади та особливостей формування виборчих списків під керівництвом голови Тернопільської ОДА Степана Барни. Багато хто вважав, що після Майдану всі політики змінилися, але як виявляється, посада змінює людей, робить їх частиною закостенілої системи безпринциповості, зрадництва, фарисейства та фальші.

“Всіх тягнути під себе” — таким є рецепт перемоги провладної партії “Блок Петра Порошенка – Солідарність”. Перебирати “порошенківці” не збираються. Судячи зі списків кандидатів у депутати до різних рівнів місцевих рад, регіонали, яких ще недавно уся активна громадськість краю засуджувала та “вішала на стовпи ганьби”, нині прощені і …вірні поплічники та супутники на шляху до влади.

І якщо у передвиборчій президентській гонці виборцям було обіцяно завершити війну 25 травня (щоправда, не уточняли якого саме року), то зараз ратують за збереження країни (не уточнюють, як завжди, якої саме і для кого). На аудіо-записі “губернатор”, і він же перший номер у списку до обласної ради, Степан Барна дає чіткі інструкції однопартійцям: брати до себе всіх авторитетних людей, а хто пручатиметься “до нього приходить перевірка”. “Хто має інше бачення, він працює напряму з комісаром”, – зазначає Степан Степанович. Невже посада голови ОДА дає можливість і право залучати військові комісаріати до загону необхідних людей в “Блок Петра Порошенка”, або ж навпаки покарання неугодних через персоналізовані перекоси в мобілізаційній компанії?

Сьогодні вже очевидно, що під крилом БПП пригрілись і громадські активісти, і волонтери, які запевняли, що ніколи “не ляжуть під владу”, і славнозвісні місцеві латифундисти Крижовачук, Гасюк, Березовський, Пилипів, і депутат Чортківської міськради від Партії Регіонів, а в минулому довірена особа Януковича на президентських виборах, Любомир Білик, і Петро Гадз, який також агітував за Януковича на президентських виборах, як довірена особа. Схоже, оточення Барни, радіючи тому, що можуть без особливих зусиль залучити в партію Президента Порошенка людей утікача- Януковича, не усвідомлюють, що самостійно копають собі могилу. По-перше, це дуже швидко стане відомо усім тернополянам, а по-друге, щойно монопольний вплив президентської партії похитнеться, вони вмить стануть позапартійними і позафракційними.

Із запису наради чути, як голова ОДА дає рекомендації “колєгам”, як “відбілити” колишніх регіоналів. “Вони стають меценатами, вони не виходять з сімей загиблих, вони пишуть розгорнуті інтерв’ю, як вони люблять Україну, вони показують скільки в них мобілізованих на підприємствах, і які вони отримують заробітні плати, і тоді най якесь хтось відкриє гімно, перепрошую, рота, щоб їх звинуватити в тому, що вони не патріоти, – вчить “порошенківець” Барна. – …а для цього ми ще проводимо оці форуми АТОшників, які сьогодні відбувались на півночі області, і для цього ми проведемо форум учасників АТО в Тернополі, ми проведемо форум волонтерів, зберемо одних і других, і спитаємо у журналістів: в кого є питання до Гадза, в кого які питання до Крижовачука, і спитаємо в кого, які питання є, наприклад, до Гасюка. Оце я для прикладу вам сказав. От ми їх спитаємо. Ці хлопці, я скажу, відправили 500 тонн продуктів харчування за місяць. Скажіть, хто більше зробив, крім того, що поговорив?”. Але кому як не Степану Барні, ветерану тернопільської політики, який таки був на Майдані, знати, що саме на лояльності, а точніші коштах великих і не дуже аграріїв трималася влада Партії Регіонів на Тернопіллі. Саме наші герої-аграрії, які здавали по 200 грн. з кожного гектара землі, яку обробляли, в касу Хоптяна-Гоча, фактично фінансували Антимайдан, поїздки держслужбовців на акції тодішнього режиму в Маріїнський парк. Влада змінилась, а принципи і підходи – ті ж.

Також, судячи з розмови (і з фактичної реєстрації партійних кандидатів у виборчих комісіях) відмовились “порошенківці” і від політичного проекту “Аграрна партія” (цікаво, а скільки “політичних клонів” влади нині таки розкручується й дихає на повні груди по-новому?). А ще Степан Степанович дає чітку вказівку очільниці Борщівської РДА взяти на роботу Степового, схоже, того самого, що є помічником брата-нардепа Олега Барни (і хто говорив про те, що не втручається в кадрову політику і жодне призначення не лобією?). Зрештою, прослухайте уривок наради самі та зробіть висновки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com