Курсанти з Тернопільщини зустрілись із легендарним полковником

МамчурУ Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою – навчальному закладі, який створено на базі Збаразького ПТУ-25 відбулася зустріч педагогічного колективу та курсантів коледжу із українським військовим льотчиком 1-го класу, полковником Повітряних Сил України, командиром 204-ї бригади тактичної авіації, народним депутатом України Юлієм Мамчуром.

Участь у зустрічі взяла заступник голови районної державної адміністрації Світлана Боднар.

Нагадаємо, що Юлій Мамчур став відомий під час Кримської кризи, в якій переконав військовослужбовців його військової частини про необхідність бути вірними присязі. 4 березня 2014 року українські військові, без зброї, під бойовим прапором Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна і Державним прапором України, виконуючи гімн України, рушили в бік російських військовослужбовців без знаків розрізнення, які блокували їм дорогу до військової частини, при цьому зазначені військовослужбовці РФ стріляли біля ніг українських військовослужбовців і в повітря.

В результаті переговорів протягом дня вдалося повернути військову частину під український контроль. Згодом у зв’язку з нерівним співвідношенням сил сторін за наказом міністерства оборони України військовослужбовці 204-ї бригади залишили частину А-4515.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com