Тернопільській ТВК світить кримінал?

вибориЦентральна виборча комісія просить міліцію перевірити наявність ознак кримінального правопорушення в діях Тернопільської міської виборчої комісії.

Про це інформує zik.ua з посиланням на прес-службу ЦВК за підсумками засідання комісії, яке відбулося напередодні пізно ввечері.

«Комісія звернулася до Міністерства внутрішніх справ щодо перевірки обставин… та, за наявності підстав, вжиття заходів відповідно до законодавства України», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що до ЦВК надійшов лист начальника слідчого управління Головного управління МВСУ в Тернопільській області з проханням провести перевірку щодо дотримання виборчого законодавства членами обласної та міської виборчих комісій під час забезпечення виготовлення виборчих бюлетенів. У листі йшлося про виявлення в приміщенні друкарні ТОВ «Терно-граф» після отримання вищевказаними ТВК виборчих бюлетенів не знищених друкарських форм та не облікованих бюлетенів з відповідних місцевих виборів.

До ЦВК також надійшло звернення чотирьох народних депутатів, у якому повідомляється про можливі порушення порядку виготовлення виборчих бюлетенів з окремих місцевих виборів. На підтвердження до звернення додано копію акта від 16 жовтня 2015 року про знищення технічних відходів, поліграфічного браку, помилково виготовлених виборчих бюлетенів, а також друкарських форм, який підписаний директором ТОВ «Терно-граф» та членами контрольної комісії, утвореної Тернопільською МВК.

На вимогу ЦВК зазначені виборчі комісії надіслали копії відповідних рішень та інших документів, що стосуються забезпечення ними виготовлення цих бюлетенів. Серед них був і акт від 20 жовтня про знищення друкарських форм головою та окремими членами Тернопільської МВК. Водночас, за повідомленням голови Тернопільської МВК, акт про знищення технічних відходів та поліграфічного браку складений не був, оскільки того дня під час завершення процесу знищення друкарських форм до приміщення друкарні увійшли представники окремих політичних партій, а також двоє кандидатів на посаду міського голови. За словами голови комісії, ці особи винесли технічні відходи та поліграфічний брак і повернули тільки через півтори години після приїзду правоохоронців, які й вилучили зазначені відходи та брак.

«Таким чином, у комісії наявні дві копії актів щодо знищення друкарських форм, підписані окремими членами Тернопільської міської виборчої комісії, від 16 та 20 жовтня 2015 року. Вказана обставина, а також факт вилучення працівниками органів внутрішніх справ відходів виборчих бюлетенів з відповідних місцевих виборів, а також друкарських форм уже після передачі виготовлених виборчих бюлетенів ТВК та складення актів про знищення технічних відходів, поліграфічного браку, помилково виготовлених виборчих бюлетенів та друкарських форм може свідчити про ознаки кримінального правопорушення», – зазначає Центральна виборча комісія.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com