На Тернопільщині п’яний чоловік повідомив міліціонерів про вбиство

ментиДнями в Збаразький РВ УМВС надійшо повідомлення від жителя одного з віддалених сіл району (як стало відомо згодом, анкетні дані він назвав не свої) про те, що біля сільського будинку культури під час бійки було вбито чоловіка. На місце події негайно було відправлено слідчо-оперативну групу, прибуло керівництво райвідділу внутрішніх справ, карета швидкої допомоги.

Однак, на вказаному місці ні слідів бійки, ні, тим паче, трупа не було виявлено. Більше того, чоловік,на якого вказав заявник, мирно спав по місцю свого проживання разом зі своєю сім’єю і про бійку біля сільського клубу почув вперше. Коли ж правоохоронці встановили особу заявника, то виявилося, що останній перебуває в стані сильного алкогольного сп’яніння і не пам’ятає, що він телефонував до міліції.

Завдяки електронній системі , яка встановлена в Збаразькому РВ УМВС України в Тернопільській області, ведеться постійний аудіозапис всіх телефонних повідомлень, що поступають на лінію “102” і в подальшому, якщо громадянин заперечує свою причетність до неправдивого виклику, відповідний запис можна відтворити.

Стосовно таких випадків існує ст.183 Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкція якої передбачає накладення штрафу до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 119грн.

Також за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину особа може притягуватись до кримінальної відповідальності за ст.383 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com