Велодоріжка біля ставу обійшлася у 10 тис. грн.

велодоріжкаДо того, що у Європі, вважають нормою, в Україні тільки звикають. Днями велосипедна доріжка з’явилась і на набережній Тернопільського ставу, пише intb.te.ua.

ЮРІ СОБІ, голова громадської ініціативи «ВелоТернопіль»: «Доріжка є, в принципі, частиною велоінфраструктури нашого міста. Має сполучати частину Тернополя з Дружби в Центр, з району Баму, доріжка також йде в Центр, і, в принципі, щоб з Баму їхати на Дружбу використовується цей маршрут біля Надставної».

Юрі Собі є ініціатором створення велодоріжок у Тернополі. Хлопець стверджує, справа це нелегка, однак дуже потрібна. Оскільки з появою велосипедних доріжок у місті зросте культура руху як любителів двоколісних, так і водіїв та пішоходів.

ЮРІ СОБІ, голова громадської ініціативи «ВелоТернопіль»: «На розгляд сесії буде подаватися питання про виділення коштів на розвиток велоінфраструктури на наступний рік. Ці кошти в межах 2 мільйонів гривень, які, в принципі, як і планувалося з кампанії «Я за велосипеди», яка проходила перед виборами, щоби 5 відсотків автомобільного бюджету на розвиток велоінфраструктури».

2 мільйони гривень і 2 роки – стільки повинно вистачити на облаштування велосипедних доріжок по всьому місту. Тож набережна велодоріжка, каже Юрі Собі, – тільки початок. До слова, її довжина становить близько 1-го кілометра, а вартість – 10 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com