В паспортах тернополян з’явиться англійська мова

Чоловік з фальшивим паспортом обманув директора фірмиЗ ініціативою змінити другу мову заповнення бланку внутрішнього паспорту громадянина України виступив президент Порошенко. Він вважає за доцільне замінити російську мову на англійську.

Раніше цього вимагали громадські активісти, і навіть зібрали 25 тисяч підписів під електронною петицією на ім’я глави держави.

“Підтримую обурення громадян України стосовно дублювання в паспорті громадянина України друкованої інформації мовою держави, яка Верховною Радою України визнана такою, що здійснює агресію проти України”, йдеться у відповіді Порошенко.

“Враховуючи патріотичну позицію підписантів, а також прагнення українського суспільства до інтеграції в Європейський Союз, вважаю за необхідне дублювання друкованої інформації в паспорті громадянина України російською мовою замінити на англійську мову як мову міжнародного спілкування”, – зазначає президент.

Крім того Прем’єр-міністр Яценюк пропонує відмовитися від внутрішніх паспортів взагалі. Замість них, за ідеєю чиновника, повинні з’явитися пластикові ID-картки. Реалізацію задуму відклали на 2016 рік. Плутанини в документи українців додає поява біометричних паспортів, які можна використовувати для поїздок за кордон, правда при умові безвізового режиму з ЄС та відміна довідок-рахунків на придбання автомобілів.

За Збручем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com