На Тернопільщині скоротили 30% працівників прокуратури

прокуратураНа посади заступників чотирьох місцевих прокуратур претендують люди, які донедавна не мали стосунку до роботи в прокуратурі.

Чотири місцевих прокуратури – Кременецька, Теребовлянська, Тернопільська та Чортківська, – функціонуватимуть на Тернопільщині з 15 грудня 2015 року.

Загалом кількість працівників прокуратури скоротили на 30%, повідомив прокурор Тернопільської області Олександр Мартинюк.

Процес формування місцевих прокуратур перебуває на завершальній стадії.

Водночас, до зазначеного періоду продовжують виконувати завдання та функції прокуратури районів та міста.

Будуть призначені заступники, штат оперативних працівників місцевих прокуратур, – каже 20 хвилин Олександр Мартинюк.

Наразі пройшла атестація і кандидатури трьох переможців, які, за ствердженням Олександра Мартинюка, отримали найкращі результати, – направили для погодження до Генпрокуратури. Вони, якщо їх погодять, очолять місцеві прокуратури. Прізвищ головний прокурор області поки що не називає.

Усі троє – діючі працівники прокуратури, – повідомив Олександр Мартинюк. – Разом з тим, до шістки людей, які претендуватимуть на посади заступників прокурорів місцевих прокуратур, увійшли люди, які раніше не працювали в системі прокуратури.

З такими проведуть співбесіду. І як вони матимуть відповідний фаховий рівень та ділові якості керівника прокуратури, їх призначать на посади заступників.

На плечі тих, хто працюватиме в прокуратурі, лягають колосальні відповідальність і навантаження – зовсім не таке, яке було до реформ, – зазначив головний прокурор області.

У районах, де не буде місцевої прокуратури, створять відділи. Там працюватиме начальник відділу і 2-3 працівника – все залежить від кількості населення в даній місцевості. До речі, донедавна їх було на місцях 6-7.

Довідка

Відповідно до Закону України «Про прокуратуру», замість 639 районних, міських та міжрайонних прокуратур у державі створюється лише 178 місцевих.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com