В Тернополі 27 молодят одружилися онлайн

thumb_141283_news_mПодати онлайн-заявку на оформлення чи розірвання шлюбу в Тернополі можна із вересня. Однак є певні нюанси, кажуть працівники управління юстиції.

– Приміром, ви подаєте заяву на реєстрацію шлюбу, – пояснює заступник начальника управління з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Ольга Чепурна. – Подати документи та оплатити ви можете онлайн. Однак якщо у вас і у іншої сторони, з якою укладається шлюб, немає цифрового підпису, то до ДРАЦСу все ж доведеться прийти, аби поставити підписи на поданих документах.

Для цього заявнику вкажуть час  і дату, яка йому підходить. Якщо ж електронний цифровий підпис все ж є, то процес подання документів відбувається лише онлайн.

– По суті, ви тоді приходите вже у обраний вами день прямо на реєстрацію шлюбу, – пояснює пані Чепурна. – Така процедура значно спрощує життя населенню, адже не потрібно стояти в чергах. Таким чином онлайн тепер можна і одружитись, і розлучитись (сміється. – прим. автора)

Наразі великого попиту дана послуга не має. Від вересня нею скористалося всього 27 людей, розповіли в управлінні, пише 20 хвилин.

Довідка:

Зверенення у ДРАЦС можна подати за посиланням – http://dracs.minjust.gov.ua/

Там потрібно зареєструватися і працювати із власного електронного кабінета.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com