У серіалі “Слуга народу” згадали про Тернопільщину. Відео

Слуга народу9 грудня у всьому світі відзначали Міжнародний день боротьби з корупціє. І саме цій темі було присвячено аж дві серії популярного телесеріалу “Слуга народу”. Соупадєніє? Не думаю.

За сценарієм президент України з народу Василь Голобородько (роль вконує Володимир Зеленський) та міністр закордонних справ Сергій Мухін (Євгеній Кошовий) беруть участь у популярному політичному ток-шоу, де власне й обговорюється тема корупції.
Мухін оповідає, що в Україні тепер, за прикладом американців, чиновників, які були помічені у хабарництві, карають так званими морально-виправними роботами: 5 годин вони зобов’язані стояти на людній вулиці міста з табличкою, на якій описано їхній злочин.

Прем’єр-міністр України Юрій Чуйко (Станіслав Боклан) зазначає, що такі ось “роботи” часто завершуються обливанням зеленкою, викиданням у сміттєві баки. І тут у бесіду втручається лідер більшості в парламенті Сергій Карасюк (Олексій Смолка). Він оповідає, що у Тернопільській області розлючені пенсіонери викинули у сміттєвий бак голову Пенсійного фонду, його однопартійця. Зрештою, наголошує, не важливо член якої він партії, вони викинули людину та ще й з вікна будівлі суду, а це третій поверх. Дивом та людина лишилась живою. Анархія! ( дивитись від 19.10 по 20.11).

Тож, як бачимо, сміттєва люстрація по-тернопільськи удостоїлась навіть згадки у популярному телесеріалі. Щоправда, голів Пенсійного фонду у нас ще в смітник не викдали. Суддів – так, чиновників з лісгоспу- так, в. о. начальника обласного відділення Держархбудконтролю  – також. А ось голова Пенсійного фонду – ні. Славнозвісна Лариса Хома звільнилась сама,  правда, не одразу.

topnews.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com