Село на Тернопільщині декомунізували

РадянськеТрадиції називати населені пункти Тернопільщини у честь діючої влади відходять у минуле. Так, одне з сіл Кременецького району отримало іншу назву.

Згідно постанови Верховної Ради України від 25 листопада 2015 року №825-VIII, село Радянське відтепер перейменоване на село Великі Млинівці.

Перейменувавши село на Великі Млинівці населений пункт повернув собі історичну назву, під якою він згадується в писемних джерелах, починаючи від XVст. Вперше село Млинівці згадується в акті від 14 листопада 1482 року.

В Україні у квітні 2015 року був ухвалений закон про декомунізацію, який передбачає зміни радянських назв міст та вулиць, прибирання пам’ятників діячам комуністичного режиму.

За даними Українського інституту національної пам’яті, нові назви у зв’язку з дією закону має отримати 941 населений пункт.

Подати думку громад про перейменування місцеві чиновники можуть до 21 грудня. Далі за процедурою на їх підставі, а також на підставі рекомендацій Інституту національної пам’яті Верховна Рада ухвалить рішення про остаточне перейменування. Кінцевий термін для голосування депутатів – 21 лютого 2016 року.

1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com