Священики Тернопільщини б’ють на сполох: Росія загострює «релігійну» війну

священикСвященики Київського Патріархату кажуть, що гібридна неоголошена війна Росії проти України на релігійному ґрунті набирає обертів. Дедалі більше віруючих, особливо на західній Україні, виявляють бажання перейти від колишнього Московського Патріархату до Київського, але стикаються з величезною проблемою: Московський Патріархат захоплює церкви і не дозволяє іншим конфесіям навіть переступить поріг Дому Божого.

«Так у селі Кути Шумського району 65% людей бажають слухати Службу Божу українською мовою і належати до парафіян церков Київського Патріархату і лише 35% селян виступають за Московський Патріархат.  Але справа дійшла до того, що вірні Московського Патріархату приватизували місцевий храм, хоча будували його усі місцеві жителі» – розповідає настоятель храму Святої Праведної Анни, що у селі Кути отець Василій Кравець. Зараз Київський Патріархат якщо і проводить у Кутах богослужіння, то під церквою. На переговори МП не погоджується, на почергове богослужіння теж. Навіть на активістів-парафіян Київського Патріархату уже подали позови до суду, а ті у відповідь зробили те ж саме, щоб довести: кожен має право молитися у своїй церкві.

Священики наголошують, що такі випадки, коли починаються суперечки, або навіть бійки за храм, на Тернопільщині не поодинокі. І це ніщо інше – як намагання Москви розсварити українців і поділити їх хоча б за релігійними поглядами, якщо уже не вдається розділити на «западенців» і «східняків». Духовенство Київського Патріархату закликає людей мирно вирішувати цю проблему і знайти компроміс, бо силою і криками нічого не вирішиш.

TeNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com