У Тернополі живе найстаріший Дід Мороз України. Фото

У Тернополі живе найстаріший Дід Мороз України (ФОТО)

 Вже майже 60 років поспіль актор Тернопільського обласного академічного драмтеатру імені Т. Шевченка Михайло Безпалько вітає дітлахів із Новим роком. Він – ветеран і рекордсмен справи, яка стала для нього життям – нещодавно таку відданість належним чином оцінила Книга рекордів України, вручивши йому диплом за «найбільшу кількість Нових років в образі Діда Мороза».

У творчому доробку пана Михайла – понад 200 ролей. Втім саме роль Діда Мороза для його є найулюбленішою і найвідповідальнішою. Сам Михайло Антонович народився і виріс у Франції – туди уся його родина з Тернополя виїхала свого часу у пошуках кращої долі. Втім, після закінчення Другої світової війни, повернулись у рідне місто.

Кар’єру новорічного чарівника тернопільський Дід Мороз розпочав у 1956-му році – щойно прийшовши на роботу в драмтеатр. Відтоді жодне новорічне свято не обходиться без його участі.

А от викреслювати із української культури образ Діда Мороза чоловік не радить. Він переконаний, що до «радянщини» Дід Мороз не має жодного відношення, адже, згідно з літературними й фольклорними джерелами, йому вже як мінімум триста років. Та й узагалі, мовляв, будь-яким чином «політизувати» цього казкового героя — це лише позбавляти додаткової радості дітей і дорослих.

Цьогоріч Михайло Безпалько разом із Снігуронькою знову тішить вже третє покоління дітей, одягнувши на себе вже звичний костюм Діда Мороза та довгу білу бороду. Тож сьогодні, як і колись, він чекає свята Нового року, аби подарувати дітворі радість та справжню новорічну казку.

ded moroz tern1

didys

didy

Тернополяни

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com