На Тернопільщині пільговикам дадуть спецкупони на безкоштовний проїзд

У Чорткові пільговики отримають спецкупони на безкоштовний проїзд

 У Чорткові, з 1 лютого 2016 року, пільгові категорії населення міста отримають спеціальні купони на безкоштовний проїзд у пасажирському транспорті.

«П’ять пільгових категорій населення мають право отримати 8 безкоштовних купонів для проїзду по маршрутах загального користування АТП 16-142 протягом одного місяця», – повідомили у прес-службі мерії.

Отримати такі купони можна у міському управлінні соціального захисту населення, сім’ї та праці за пред’явлення посвідчення.

Невикористані купони діятимуть і в наступні періоди протягом 2016 року, пише сайт Тернополяни.

До пільгових категорій, визначених згідно положення, відносяться 5 категорій загальною кількістю у 1465 осіб: Інваліди війни І, ІІ, ІІІ груп, учасники бойових дій; Потерпілі та ліквідатори наслідків ЧАЕС І та ІІ категорій; Реабілітовані; Інваліди загального захворювання І та ІІ груп; Діти, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС.

Додамо, що АТП 16-142 в тому числі забезпечує безкоштовний проїзд учасникам АТО й наявність 2 пільгових місць для дітей із багатодітних сімей, звісно, за пред’явлення відповідного документу. Безкоштовний проїзд пільговим категоріям населення пропонують і 3 приватних перевізники міста — одночасно в одній маршрутці може знаходитися 2 пільговиків.

Також перевізник загального користування пропонує придбати економніший варіат проїздного квитка, вартістю в 120 грн. за місяць (при повній ціні у 180 грн./міс.).

Річні витрати для реалізації положення складатимуть близько 560 тис. грн. А це, як зазначив міський голова Володимир Шматько, кошти з міського бюджету, передбачені на капітальний ремонт доріг.

Звернутися за отриманням проїздних купонів для пільговиків та за вкладкою по своїх посвідченнях для учасників АТО можна в Управління соціального захисту населення, сім’ї та праці Чортківської міської ради (1-й поверх, ліве крило, кабінет № 8).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com