На Тернопільщині родич Папи Римського відзначив 100-літній ювілей. Фото

100 літ зозуля накувала жителю села Вишнівець Григорію Антоновичу Івасюку. Разом із керівником районного терцентру соціального обслуговування Наталією Мандзюк та селищним головою Вишнівця Олегом Стефанським привітали та обдарували ювіляра.

Про це на своїй сторінці у facebook пише Світлана Боднар.

Життя літнього чоловіка було нелегким – російсько-польська війна, катівня більшовицького режиму, Друга світова війна. На жаль, Григорій Антонович дуже погано чує, тож діалог із ним був неможливим. Проте багато цікавого про нього розповів племінник, донька, яка переїхала з Вінниці і доглядає батька. Про життя довгожителя детально напише журналістка районки. Мене ж вразило два факти: ветеран-фронтовик ніколи не одягав медалей (переживши репресії більшовиків, пройшовши війну, він соромився цих відзнак і не сприймав), а рідні дідуся переконані, що Григорій Івасюк з Вишнівця має спільне коріння з Папою Римським Іоаном Павлом ІІ. Стверджуюють, що ретельно вивчили генеологічне дерево свого роду і навіть розповіли, що коли в Київ з візитацією приїзджав Іонан Павло ІІ, Григорій Антонович їздив у столицю, але із Папою зустрітися не вдалося. Проте у молоді роки він нібито зустрічався з родиною понтифіка, яка жила в Польщі неподалік Кракова.

А ось тут цікаве посилання на матеріал про нібито український родовід Іоана Павла ІІ . Власне тут про те, що мати майбутнього Папи – Качаровська (дівоче прізвище) походить з греко-католицької родини з Тернопільщини.

За Збручем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com