Тернополянин зробив унікальний портрет Шевченка. Фото

Тернопільський майстер народних художніх промислів об’ємного моделювання із сірників Мар’ян Вархолік продовжує радувати своїми роботами усіх прихильників декоративно–прикладного мистецтва не лише на рідній землі, але й далеко за океаном.

Так, у канадському Торонто в Канадсько-Українській мистецькій фундації відкрилася виставка Мар’яна Вархоліка. На ній умілець, який вже декілька місяців працює та навчається в Канаді, представив свої 14 робіт із сірників.

Серед них і унікальний портрет Тараса Шевченка, який нещодавно завершив талановитий тернополянин.

Сам Мар’ян відкрив для себе новий різновид хобі – написання із сірників художніх полотен зовсім нещодавно, втім вже має у власному доробку декілька сірникових картин. Для створення портрета великого Кобзаря майстру знадобилося чимало часу та понад 15 тисяч сірників.

Шевченко-сірники

– У своїх роботах використовую різні технології, практикую і власні. Не хочу, аби мої роботи перегукувались чи були схожими до творінь інших «сірникарів», – говорить Мар’ян Вархолік.

Усього в доробку Мар’яна понад 40 сірникових робіт. Почалося його захоплення під впливом Євро’2012 із створення із сірників міні-копій найбільших стадіонів України. Церкви теж стали для його «сірникового» мистецтва провідною темою. В майстра є бажання виготовити маленькі копії всіх найвідоміших у краї храмів. Захопився й будівлями залізничних вокзалів. Так, завдяки незвичному хобі Мар’ян перетворює звичайнісінькі сірники на неймовірні шедеври: замки, фортеці, стадіони, музичні інструменти, церкви.

Тернополяни

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com