В Тернополі з’явиться сучасний кардіоцентр за 40 млн. грн.

Віктор Овчарук відвідав комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Тернопільська університетська лікарня», на базі якого планується створення Кардіохірургічного центру. Головний лікар лікарні Василь Бліхар представив очільнику обласної ради план реконструкції приміщень.

кардіоцентр

За словами медика, проектна документація буде готова до кінця березня. Планується, що Центр матиме окремий вхід, власну операційну, спеціальне відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Також в процесі роботи планується відремонтувати операційне відділення університетської лікарні.

«Одним із основних завдань, – наголосив Віктор Овчарук, – це забезпечити Центр сучасним діагностично-лікувальним обладнанням, що дозволить покращити якість надання медичної допомоги як кардіологічним хворим, так і пацієнтам із нейрохірургічною, судинною патологіями. З обласного бюджету щороку нам доводиться виділяти кошти обласному бюджету Львівської області для лікування жителів Тернопільської області із серцево-судинними захворюваннями у Львівській клінічній лікарні. Ціна питання для створення повноцінного лікування у Тернополі – приблизно 40 мільйонів гривень. На останньому пленарному засіданні Тернопільської обласної ради уже виділено 21 мільйон гривень для початку робіт, решту будемо вишукувати з інших джерел».

Віктор Овчарук зазначив, що Кардіохірургічний центр із сучасним обладнанням в Тернопільській університетській лікарні буде створено, і це одне з найголовніших завдань обласної влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com